ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Μουσική | Πρόσωπα

Νέα πρόσωπα: Κορίνα Λεγάκη 23 Απριλίου 2019

Με ήχο ακουστικό κινήθηκε με ευκολία τραγουδώντας από το οσκαρικό “Shallow” και “Ο Pastor” μέχρι Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Ξυδάκη, Ανδρέου, Άκη Πάνου, Ζαμπέτα.

Το έχω ξαναγράψει (με άλλο τρόπο βέβαια), αλλά όλο και κάτι συμβαίνει που μου δίνει εκ νέου το έναυσμα. Εικόνα από το Half Note, Κυριακή βράδυ. Στη σκηνή τρεις μουσικοί – Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο και ενορχηστρώσεις), Στέργιος Μητρούσης (κοντραμπάσο), Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα) - και στο κέντρο μια νέα γυναίκα με όμορφο πρόσωπο και σιγουριά στη φωνή: η Κορίνα Λεγάκη. Όσο η προσοχή μου όμως είναι στραμμένη στη σκηνή, τόσο το άλλο μου μισό με προδίδει και τρέχει στο παρελθόν σε σκηνές του χθες, σε πρόσωπα που κάποτε ήταν πρωτοεμφανιζόμενα και σήμερα είναι καθεστώς ή σε στέκια που κάποτε υπήρχαν και σήμερα είναι παρελθόν (όπως η μουσική σκηνή Μετρό).

Ναι, έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Πάρα πολλά. Εκείνο, όμως, που αν με ρώταγαν θα έβαζα πρώτο, στη δική μου κλίμακα, είναι το κενό που νιώθω ότι υπάρχει σήμερα μεταξύ της καθημερινότητας που ζει κανείς στην «πραγματική ζωή» κι εκείνης που αντιλαμβάνεται μέσω διαδικτύου (ή- έστω- και μέσω των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης). Στην πραγματική ζωή, για παράδειγμα, ουδέποτε σταμάτησε να παράγεται στον τόπο μας «υψηλών προδιαγραφών» τραγούδι. Το παίρνεις είδηση, όμως, αν δεν σηκωθείς από τον καναπέ και αν δεν πας στη πηγή, εκεί που ακούγεται και παίζεται ζωντανά; Και όντως η μύτη σου πρέπει να αποκτήσει την ευαισθησία και τα ανακλαστικά λαγωνικού για να κάνεις τις σωστές επιλογές…

Στο Half Note την Κυριακή ανακάλυψα μια νέα τραγουδίστρια. Με guest την Ελένη Τσαλιγοπούλου (το προηγούμενο βράδυ είχε την Αναστασία Μουτσάτσου και το πρώτο την κυρία των 60ς την πιο κομψή ηλικιωμένη που έχετε δει ποτέ, την Γιοβάννα), η Κορίνα Λεγάκη έφτιαξε ένα πρόγραμμα (με τη βοήθεια της Μαργαρίτας Μυτιληναίου) όπου χώρεσε όλες της τις αγάπες. Με ήχο ακουστικό κινήθηκε με ευκολία τραγουδώντας από το οσκαρικό “Shallow” και “Ο Pastor” ( Madredeus) μέχρι Χατζιδάκι (Θάλασσα Πλατειά, Χάρτινο το Φεγγαράκι), Κραουνάκη, Ξυδάκη, Ανδρέου, Άκη Πάνου, Ζαμπέτα.

Όσο, όμως, κι αν αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό εκτός από ερμηνευτική άνεση, δηλώνει και μια δίψα να τα πει όλα (κοινώς ότι ψάχνει το στίγμα της), η πρώτη μας επαφή με τα τραγούδια του δίσκου που ετοιμάζει αυτή την εποχή και θα κυκλοφορήσoυν από τη «Μικρή Άρκτο» δείχνει ότι η μέχρι τώρα διαδρομή της κάπου την βγάζει. Κάπου γερά και σταθερά. Κρατάω τα «Πάθη της Βροχής» σε ποίηση Κικής Δημουλά και μουσική Γιώργου Ανδρέου (το πρώτο που ανέβηκε στο youtube), αλλά και το υπέροχο «Ένα κορίτσι κι ο μπαμπάς του» σε στίχους και μουσικές Γιώργου Ανδρέου.
Όπως είπα και στην αρχή. Αν δεν πας εκεί, να κόψεις κίνηση, να δεις κόσμο, να νιώσεις κλίμα, δουλειά δεν γίνεται. Τώρα έχουμε κι έναν λόγο να περιμένουμε τον δίσκο. Τα ονόματα που την στηρίζουν ενδεικτικά: Οι μουσικές των Γιώργου Ανδρέου και Νίκου Ξυδάκη και οι στίχοι Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου, Διονύση Καψάλη και Θοδωρή Γκόνη. Σημειώστε. Τα πάθη της Βροχή και Ένα Κορίτσι και ο Μπαμπάς του. Και μην ξεχνάτε. Η ζωή είναι αλλού, είπαμε… 

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_original_slider_(2) Μαρίζα Ρίζου: «Η μουσική, όπως και η ζωή ανήκει σε όλους» « Είναι σημαντικό και συγκινητικό να μπαίνω με τη μουσική στην ψυχή ενός άλλου ανθρώπου». Main_slider «Η mobile γενιά της μουσικής ξέρει ότι όπου και να πας η …πόλη θα σε ακολουθεί» Leon of Athens και Irene Skylakaki στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Main_703 Μυρτώ Παπαθανασίου - Γιώργος Πέτρου - Μαίρη Έλεν Νέζη μιλούν για την «Αλτσίνα» Main_slider_3 Όταν το youtube βρήκε τον Σωκράτη Μάλαμα Ο Σωκράτης επιστρέφει στις ρίζες του μέσω youtube Main_%ce%a3%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%af_%ce%9c._%ce%9c%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b7__%ce%94._%ce%9d%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%a6%cf%89%cf%84%ce%bf_%ce%91._%ce%a3%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82_(3) Κόλαση ή παράδεισος για τον Αλέξανδρο Ευκλείδη και τον Δημήτρη Δημόπουλο; Οι σκηνοθέτες της «Σατανερί» μιλούν στο www.tospirto.net. Main_slider Οι Opera Chaotique και η αριστοφανική πρόκληση των «Βατράχων» Οι «αλχημιστές του σουρεαλιστικού καμπαρέ» μιλούν στο www.tospirto.net.
#load_content_with_ajax