Γνώμες

Προεκλογική… μαριχουάνα στοπ 17 Απριλίου 2019

Οι καλλιτέχνες, ο Μητσοτάκης και η φωτογραφία.

Πάλι τα ίδια. Και τα ίδια. Ανταλλαγή επιστολών, «φράσεις που πιθανόν παρεξηγήθηκαν» και αλλαγή… πλεύσης δια του αρραβώνος (όπως έλεγαν και οι παλιοί), γιατί ο στόχος είναι ένας (και καλά).
«Να γίνει η σημερινή ΕΥΕΔ ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος από το κράτος φορέας αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων». Μιλώ βέβαια για την απαντητική επιστολή που έστειλε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην… απαντητική επιστολή που εν τω μεταξύ είχε αναρτήσει το ΑΣΜΑ λίγες ώρες πριν, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του σωματείου λέγοντας «Όχι στην προεκλογική χρήση της αγωνίας των δημιουργών».
Με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει την αντίθεση του και ο Σταύρος Ξαρχάκος λέγοντας ότι η συνάντηση με τους δημιουργούς
χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας. Και δεν ήταν μόνο η φωτογραφία της συνάντησης το επίμαχο θέμα (γιατί αν έμενε ως εκεί μπορεί και να σωζόταν η ιστορία). Είναι και το λογύδριο που –φαντάζομαι-προστέθηκε εκ των υστέρων.

Και ερωτώ. Θα γίνονταν όλα αυτά, αν αν τα κόμματα και γενικά οι εκπρόσωποι της πολιτείας δεν αντιμετώπιζαν τους καλλιτέχνες σαν το πιο εύκολο (και αποτελεσματικό τελικά) «πρόμο» στις προεκλογικές τους φιέστες; Τόση προχειρότητα και ελαφρότητα μόνον έτσι εξηγείται. Θα μου πεις -και δικαίως. Το παιχνίδι παίζεται πάντα με δύο. Ναι. Συμφωνώ. Στις εποχές των παχέων αγελάδων τα αλληλοτραπεζόματα και οι φωτογραφίες μπορεί να είναι και καθημερινότητα. Το ίδιο και οι «παρόλες του αέρα» (ποιος ακούει;). Ανεμομαζέματα, ανεμοσκορπίσματα και δε βαριέσαι αδερφέ. Τι συμβαίνει όμως όταν η συγκυρία δεν σηκώνει πολλά χαμόγελα και ανοησίες ενώπιον της κάμερας; Τι συμβαίνει όταν έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα, με πολύ κόπο, πολλά πισωγυρίσματα, (όμως έχει μπει πλέον η βάση) κι εσύ αντιμετωπίζεις την ιστορία σαν Μαυρογιαλούρος στην πλατεία του χωριού; Συμβαίνει αυτό ακριβώς που συνέβη τώρα: Σηκώνεται το promo (το εύκολο promo) και σου έρχεται στη μούρη. Εμ χρειάζονται νέα αντανακλαστικά αγαπητοί υποψήφιοι. Πείτε το σε εκείνους που σας γράφουν τους λόγους ή που χειρίζονται τους λογαριασμούς σας σε facebook και twitter. Όταν το ταμείο είναι μηδέν πρώτον ενημερωνόμαστε, δεύτερον αποφεύγουμε να διαστρεβλώσουμε την πραγματικότητα δια ίδιον όφελος και τρίτον αποδεχόμαστε ότι ο Μαυρογιαλούρος δεν μένει πια εδώ.

Δείτε όλες τις επιστολές εδώ

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_original_slider_(2) Μια φορά και έναν καιρό... ήταν το θέατρο Μήπως τελικά το θέατρο πρέπει να ξαναθυμηθεί πώς να αφηγείται ιστορίες; Και μήπως οι νεωτερισμοί πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν όντως έχουν κάτι να πουν; Γιατί όταν το θέατρο χρησιμοποιεί μια «γλώσσα» χάριν εντυπωσιασμού, καταλήγει να χάσει την επαφή του με τον κόσμο. Main_slider Μάνα Μητέρα Μαμά Αφιερωμένο στην κόρη μου και την μητέρα μου με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας στις 12 ΜαΙου. Main_slider Η Ντούσκα, το BDS και ο Roger Waters Το βιντεάκι στο youtube ήταν ένα καλά στημένο σκηνικό για την προώθηση (διαφήμιση) του ίδιου του BDS και των γενικότερων στόχων του. Main_original_slider Το θέατρο μιλά όλες τις γλώσσες Το θέατρο δεν γνωρίζει από περιορισμούς, ηθικούς ή γλωσσικούς. Το θέατρο υπάρχει για να εκφράζει ελεύθερα όλους τους ανθρώπους. Η Ομάδα Θεάτρου Κωφών «Τρελά Χρώματα» είναι η ζωντανή απόδειξη. Main_slider Και η εκκλησία πάει... θέατρο Στις μέρες μας, το θέατρο κλίνοντας το κεφάλι μπροστά στο δράμα του Θεανθρώπου, κατεβάζει αυλαία στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Λίγα είναι μάλιστα τα θεατρικά έργα που ασχολούνται με αμιγώς θρησκευτική θεματολογία, πόσο μάλλον με την Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Main_703 Ίψεν εναντίον Ίψεν ή αλλιώς Τερζόπουλος vs Καραντζά Αυτή την περίοδο ανεβαίνουν σε αθηναϊκές σκηνές δύο έργα του Ε. Ίψεν σε δύο εντελώς διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Πρόκειται για την «Νόρα» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου και για τους «Βρικόλακες» του Δημήτρη Καραντζά. Μολονότι και οι δύο ακολουθούν το δρόμο αφενός, της αποδόμησης το...
#load_content_with_ajax