Φωτογραφία | Εκθέσεις

Η χαρά, ο φόβος, η λύπη «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» 19 Φεβρουαρίου 2019

Εκθεση του Σταύρου Χαμπάκη θα λάβει χώρα τον Μάρτιο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο του 19ου Festival dell’Aurora,με τίτλο «Μεσόγειος χωρίς Σύνορα», θα πραγματοποιηθεί ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη, με τίτλο, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.

H «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι μία συλλογή απο φωτογραφίες, από τα πρώτα χρόνια της εξαναγκασμένης μετανάστευσης των Σύριων, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Η ανθρώπινη παλίρροια άρχισε το 2012, και εξαπλώθηκε, καθώς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσαν θέση σε ένοπλες μάχες, και κορυφώθηκαν στις αρχές του 2016. Ο φωτογράφος ταξίδεψε από τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας έως τα βόρεια, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην ψυχολογία των παιδιών.

Δουλεύοντας αποκλειστικά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο φωτογράφος προσπαθεί να βάψει τα κάδρα του με συναισθήματα. Ολόκληρη η συλλογή αποτελείται από φωτογραφίες παιδιών σε διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις, η χαρά, ο φόβος, η λύπη και η αγωνία είναι μέρος αυτών.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σε μία οικογένεια με ισχυρές ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις. Σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο φωτογράφος χρησιμοποιούσε την κάμερα του να αποτυπώνει το περιβάλλον του. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και στα επαγγελματικά του ταξίδια, όπου προσπαθούσε να αποτυπώσει τα τοπικά αρώματα και συναισθήματα. Η αποτύπωση των κοινωνικών δομών, κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον του, προς τους λιγότερα τυχερούς των σύγχρονων κοινωνιών. Το 2015, ξεκίνησε να αποτυπώνει τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα. Το πορτφόλιο του, περιλαμβάνει διαφημιστική φωτογραφία και ένα πλήθος από θεατρικές και καλλιτεχνικές παραγωγές. 

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_destinations-20-hdr-edit Τα εμβληματικά κοστούμια του Εθνικού στο Αεροδρόμιο Eνα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Main_tsitoupopi Η Αθήνα στον φωτογραφικό φακό των κατοίκων της Στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων από 14 έως 24 Ιανουαρίου. Main_fa_49_3 Ταξιδιωτικές φωτογραφίες της Ελλάδας του 1904 από τον φωτογράφο της βασίλισσας Βικτωρίας Εικόνες που αποτύπωσε ο διακεκριμένος Bρετανός φωτογράφος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις αρχές του 1904. Main_04 Εικόνες από μιαν άλλη Ελλάδα γεμάτες... Ηθος Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς δημιουργούν εικόνες από μια άλλη Ελλάδα Main_slider Cure, Nirvana, David Bowie, The Rolling Stones: Διάσημοι μουσικοί σε αυθεντικές φωτογραφίες Μέσα από το φακό του Richard Bellia στο φουαγιέ του Παλλάς.
#load_content_with_ajax