Φωτογραφία | Εκθέσεις

Cure, Nirvana, David Bowie, The Rolling Stones: Διάσημοι μουσικοί σε αυθεντικές φωτογραφίες 04 Οκτωβρίου 2018

Μέσα από το φακό του Richard Bellia στο φουαγιέ του Παλλάς.

Eκθεση του παθιασμένου Γάλλου φωτογράφου Richard Bellia που εδώ και τέσσερις δεκαετίες σχεδόν με απαράμιλλο πάθος, καταγράφει μέσα από το φακό του τους αγαπημένους του μουσικούς, για λογαριασμό μεγάλων εντύπων όπως το Melody Maker και την γαλλική εφημερίδα Liberatiοn, φωτογραφίζοντας καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Η έκθεση με τίτλο "Richard Bellia: An Eye On Music" θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Cure, Nirvana, The Velvet Underground, David Bowie, The Rolling Stones, Kraftwerk, Lana Del Rey, The Beastie Boys, The Pixies, Leonard Cohen, Paul McCartney, Barry White, The Woo Tang Clan, James Brown, Ray Charles,  Guns N Roses, the Red Hot Chillι Peppers, The Clash, Johnny Lydon (Rotten), Blur, Muse, Megadeth, Radiohead, Public Enemy,The Chemical Brothers, Metallica, REM, Iggy Pop σε αποκαλυπτικές, αυθεντικές κι απρόσμενες φωτογραφίες του φωτίζουν άγνωστες πτυχές των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της ροκ του πλανήτη.

Ο Richard Bellia γεννημένος στο Λονγβύ της Γαλλίας το 1962, ξεκίνησε τη φωτογραφική του «περιπέτεια» το 1980, στο Λονδίνο σε μια συναυλία των Cure. Αυτό που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες του είναι ότι από το ξεκίνημα της καριέρας του, σε αντίθεση με τους περισσότερους σύγχρονους φωτογράφους, δεν μεταπήδησε ποτέ σε ψηφιακά μέσα και στην επεξεργασία των φωτογραφιών του αλλοιώνοντας την αυθεντική τους υπόσταση. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την ικανότητά του να αποθανατίζει στο φιλμ τις πιο απρόσμενες στιγμές των καλλιτεχνών εντοπίζοντας την ανθρώπινη πλευρά όλων αυτών των ινδαλμάτων.

Αυτό το μεγάλο ταξίδι αποτυπώνει ο Richard το 2016 στο “Un Oeil Sur La Musique: Textes et Photographies 1980-2016” (123 ISO). Μια θηριώδης έκδοση 1.000 φωτογραφιών, 800 σελίδων, βάρους 5,6 κιλών. Μια ιστορική καταγραφή του μουσικού ταξιδιού ενός μυθικού φωτογράφου, όπου 36 χρόνια αποθανατίζει όχι μόνο την ιστορία των ανθρώπων και της μουσικής που έχουν επηρεάσει τη ζωή μας, τις ιδέες, τις σκέψεις, τις τάσεις και τα ιδανικά μας, αλλά και για να μας θυμίσει πως είναι πραγματικά να είναι κανείς εκεί έξω στο δρόμο ενός ροκ ειδώλου. Να ζει και να αναπνέει τη μουσική.

Με αφορμή την έκδοση αυτή ο καλλιτέχνης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018  μια παγκόσμια περιοδεία, με πρώτη στάση την Αθήνα, ιστορικό κέντρο πολιτισμού και τέχνης.

Πληροφορίες για την έκθεση:
Θεάτρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου - Κυριακή 14 Οκτωβρίου 12:00-20:00
Διοργάνωση: Κωνσταντίνος Ζουγανέλης - Muse Constant

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Παρουσίαση Βιβλίου στον Ιανό (Σταδίου 24), 9 Οκτωβρίου 18:00-20:00
Διάλεξη στη Σχολή Καλών Τεχνών, Αίθουσα Κινηματογράφου, 11 Οκτωβρίου 14:00-16:00

Tospirto Team

Info

08 Οκτωβρίου 2018
Έως 14 Οκτωβρίου. Θέατρο Παλλάς, φουαγιέ.

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_04 Εικόνες από μιαν άλλη Ελλάδα γεμάτες... Ηθος Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς δημιουργούν εικόνες από μια άλλη Ελλάδα Main_slider Βλέμματα που συγκλονίζουν στην Εθνική Βιβλιοθήκη Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικά πορτραίτα του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου. Main_afisa_pasolini_final_new Φωτογραφικό ζουμ στην «Ανατολή του Παζολίνι» Από τις 13 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς στην Ταινιοθήκη. Main_%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b7_5 Φωτογραφικό ζουμ στο ανθρώπινο αποτύπωμα της ΠΥΡ.ΚΑΛ Από τις 6 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Main_slider H μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη Έως τις 29 Ιουλίου. Main__dsc0728_1 Τα κοσμήματα του Minas αναδεικνύουν τα μοντέλα του Κώστα Κουτάγιαρ 50 ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο Μουσείο Μπενάκη.
#load_content_with_ajax