Φωτογραφία | Νέα

Ενας μετρ της φωτογραφίας στο Αμστερνταμ 09 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ στο μουσείο Foam.

Θα άξιζε ακόμη και ένα ταξίδι μέχρι το Αμστερνταμ να κάνει κανείς για να δει την έκθεση που φιλοξενείται (και θα ρίξει αυλαία στις 10 Ιανουαρίου του 2018) στο μουσείο Foam και είναι αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ, του οποίου η συνεισφορά στην τέχνη της φωτογραφίας του 20ου αιώνα είναι απροσμέτρητη.

Η αναδρομική με τίτλο «Mirroring Life» συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ασπρόμαυρων εικόνων μαζί με μερικές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και κάποια ιστορικά ντοκουμέντα που αναδεικνύουν την εντυπωσιακή δημιουργικότητα ενός ακούραστου μέχρι το τέλος δημιουργού. Οι ευφάνταστες συνθέσεις έχουν τραβηχτεί στην πατρίδα του, την Ουγγαρία, στο Παρίσι, όπου έζησε από το 1925 έως το 1936 και συγκαταλεγόταν στις εξέχουσες φιγούρες της αβανγκαρντ σκηνής, αλλά και στη Νέα Υόρκη, μια πόλη που τον φιλοξένησε για πενήντα σχεδόν χρόνια.

Ο σπουδαίος Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν τον θεωρούσε πάντως έναν από τους δασκάλους του και η αλήθεια είναι πως καταλαβαίνεις γιατί χαζεύοντας ορισμένες μόνο από τις φωτογραφίες στις οποίες αποκαλύπτεται η ποιητική φλέβα που διέτρεχε το έργο και τη ματιά του.

Γιώργος Νάστος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img-7138 Εμείς, οι φωτογράφοι του Internet Facebook, Instragram και πολλά άλλα sites έχουν μετατραπεί σε πινακοθήκες όπου όλοι εκθέτουμε τα έργα μας. Main_1 Ημασταν κι εμείς πρόσφυγες Σπάνιες εκδόσεις, πρωτότυπα έγγραφα, αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες και άλλα έντυπα του 19ου και 20ού αιώνα. Main_the_underwater_gallery_photo_1 Σε σπήλαιο της Αμοργού η πρώτη υποθαλάσσια έκθεση φωτογραφίας Από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο. Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης.
#load_content_with_ajax