Φωτογραφία | Νέα

Το θυμωμένο βλέμμα του μετανάστη με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου 16 Νοεμβρίου 2017

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου.

Η φωτογραφία του Ισπανού φωτορεπόρτερ Σεζάρ Ντεζφούλι που απεικονίζει τον μετανάστη Αμάντου Σουμάιλα λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του στη Μεσόγειο «κέρδισε» το πρώτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας της Εθνικής  Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου.Οι κριτές ανέφεραν πως ο  Ντεζφούλι απέσπασε το πρώτο βραβείο - και μαζί 15.000 λίρες- εξαιτίας της αμεσότητας του βλέμματος του Σουμάιλα που μεταδίδει δυνατά συναισθήματα, όπως η απώλεια, η μοναξιά και η αποφασιστικότητά. 

Tο δεύτερο βραβείο των 3.000 λιρών απονεμήθηκε στην Ουαλή φωτογράφο Άμπι Τρέιλερ-Σμιθ που απαθανάτισε τη δραματική φυγή ενός κοριτσιού από το ζυγό του Ισλαμικού Κράτους στην Μοσούλη του Ιράκ. «Θυμάμαι το πρόσωπο της, να κοιτά έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό, το σοκ και την απορία στο πρόσωπό της και με έκανε να σκεφθώ πώς θα είναι να ζει κανείς στον κόσμο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η Άμπι παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Το τρίτο βραβείο των 2.000 λιρών απονεμήθηκε στην Φιλανδή Τζον Κόμπαλ που φωτογράφισε την Έρικα, ένα ανδροειδές.

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img-7138 Εμείς, οι φωτογράφοι του Internet Facebook, Instragram και πολλά άλλα sites έχουν μετατραπεί σε πινακοθήκες όπου όλοι εκθέτουμε τα έργα μας. Main_1 Ημασταν κι εμείς πρόσφυγες Σπάνιες εκδόσεις, πρωτότυπα έγγραφα, αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες και άλλα έντυπα του 19ου και 20ού αιώνα. Main_the_underwater_gallery_photo_1 Σε σπήλαιο της Αμοργού η πρώτη υποθαλάσσια έκθεση φωτογραφίας Από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο. Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης.
#load_content_with_ajax