Φωτογραφία | Νέα

Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία 08 Δεκεμβρίου 2017

Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας.

Ο Τόλης Τατόλας φτιάχνει κυρίως σχέδια σε χαρτί, με μολύβι και μελάνι. Η Χλόη Geitmann-Ακριθάκη  βγάζει φωτογραφίες. Οι δύο καλλιτέχνες συναντούνται σε κοινή έκθεση που οργανώνουν η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα και η «Galerie Jakubska», στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Σύμφωνα με τον εικαστικό και συγγραφέα Αλέξιο Παπαζαχαρία: «Οταν ο διάλογος μεταξύ των έργων των δύο καλλιτεχνών εδραιώνεται, τα έργα αρχίζουν να αλληλοσυμπληρώνονται. Το έργο του Τόλη Τατόλα με τα χαρακτηριστικά πολεοδομικού σχεδίου που το διακρίνουν μετατρέπεται σε έναν χάρτη ενός φανταστικού αστικού τοπίου μέσα στο οποίο το μάτι ενός φωτογράφου της πόλης με την οξεία παρατηρητικότητα δημιουργεί εικόνες που ποικίλουν από το ασυνήθιστο ως το μπανάλ. Για τη Χλόη Geitmann-Ακριθάκη η τεκμηρίωση δεν είναι το βασικό αίτημα της φωτογραφίας. Το ενδιαφέρον της εστιάζει στη μίξη των στοιχείων και στη χρήση του κολάζ, το οποίο θα μπορούσε να περιγραφεί ως και μια μέθοδος δημιουργίας του αδύνατου μέσα από την αντίθεση και τον συνδυασμό στοιχείων που μοιάζουν ασύνδετα ή άσχετα, σε ένα αποτέλεσμα που δεν υπολείπεται σημασίας…».

Τίτλος της έκθεσης «Dialogues» («Διάλογοι»), και θα φιλοξενείται «Galerie Jakubska» από τις 13 ως τις 20 Δεκεμβρίου. Η φωτογράφος Χλόη Geitmann-Ακριθάκη ζει και εργάζεται στην Πράγα από το 1994. Γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο το 1969 και σπούδασε φωτογραφία και γραφιστική στο Bερολίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αφού πέρασε τα σχολικά της χρόνια στην Αθήνα. Ο Τόλης Τατόλας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής χώρων και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε έξι ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img-7138 Εμείς, οι φωτογράφοι του Internet Facebook, Instragram και πολλά άλλα sites έχουν μετατραπεί σε πινακοθήκες όπου όλοι εκθέτουμε τα έργα μας. Main_1 Ημασταν κι εμείς πρόσφυγες Σπάνιες εκδόσεις, πρωτότυπα έγγραφα, αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες και άλλα έντυπα του 19ου και 20ού αιώνα. Main_the_underwater_gallery_photo_1 Σε σπήλαιο της Αμοργού η πρώτη υποθαλάσσια έκθεση φωτογραφίας Από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο. Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης.
#load_content_with_ajax