Φωτογραφία | Νέα

«1000 λέξεις» στο «Δέντρο» 15 Δεκεμβρίου 2017

Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης.

Δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικαστικός, ο Νικήτας Καραγιάννης φωτογραφίζει εδώ και χρόνια σκηνές από τους δρόμους της πόλης, της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων που έχει επισκεφθεί. Πρόκειται για φωτογραφίες που αποτυπώνουν μικρές καθημερινές ιστορίες, με τις εντάσεις και με τη θλίψη τους, με τη χαρά  και τη μελαγχολία τους, με την ομορφιά αλλά και με την ασχήμια που συχνά συναντάμε σε αστικές γειτονιές. Αλλες έγχρωμες και άλλες ασπρόμαυρες, οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν πολύτιμες καταγραφές του αστικού τοπίου και των ανθρώπων που ζώντας μέσα σε αυτό το διαμορφώνουν.

Στην έκθεση με τίτλο «1000 λέξεις» ο Καραγιάννης παρουσιάζει για πρώτη φορά ενδιαφέρον υλικό από τα αρχεία του. Το Video Art που προβάλλεται έχει κάνει ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ενώ την επιμέλεια έκανε η Black Block Productions. Εγκαίνια στις 19 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο «Δέντρο» (πλατεία Αββησυνίας 10 και Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι). Η έκθεση θα διαρκέσει έναν μήνα.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img-7138 Εμείς, οι φωτογράφοι του Internet Facebook, Instragram και πολλά άλλα sites έχουν μετατραπεί σε πινακοθήκες όπου όλοι εκθέτουμε τα έργα μας. Main_1 Ημασταν κι εμείς πρόσφυγες Σπάνιες εκδόσεις, πρωτότυπα έγγραφα, αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες και άλλα έντυπα του 19ου και 20ού αιώνα. Main_the_underwater_gallery_photo_1 Σε σπήλαιο της Αμοργού η πρώτη υποθαλάσσια έκθεση φωτογραφίας Από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο. Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_slider Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας.
#load_content_with_ajax