Θέατρο | Είδα...

Είδα [κι ένιωσα]: το «Skin» της Λίας Χαράκη 06 Ιουλίου 2018

Μία συγκινητική performance - εμπειρία γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης.

Ένα pop up κατάστημα μίνι παραστάσεων δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο μπορεί κάποιος να συναντήσει στο κέντρο της Αθήνας (Μιλτιάδου 20 & Νικίου 18).
Ο λόγος για το «The Performance Shop», που εμπνεύστηκε κι έκανε πράξη η σύγχρονη καλλιτέχνιδα Λία Χαράκη με την ομάδα της (.pelma.Lia Haraki), ένα pop-up κατάστημα 17 (!) παραστάσεων που λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας με ωράριο καταστημάτων, αλλά και με βραδινές παραστάσεις από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. 

Εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε την εμπειρία του «SKIN», την performance της ίδιας της Λίας Χαράκη,  μία εμπειρία “φροντίδας” που πρέπει να αφεθείς και να απολαύσεις για μισή ώρα. Στην υποδοχή ο Αντώνης, που σου κλείνει τα μάτια. Εν συνεχεία χάνεις την αίσθηση του χρόνου, του χώρου, ακόμη και του ίδιου σου του εαυτού. Ένα, δύο ή τρία άτομα (δεν καταλάβαμε ποτέ πόσα) σε αγγίζουν, σε αγκαλιάζουν, κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου και σε «αναγκάζουν» να αφεθείς στα χέρια τους. Οι μυς σου χαλαρώνουν, οι αντιστάσεις σου κάμπτονται. Νιώθεις τις αισθήσεις της αφής και της ακοής σε πλήρη έξαρση. Και δε διστάζεις να αγγίξεις κι εσύ, ακόμη και να χορέψεις. Γίνεται όσο ενεργητικός ή παθητικός θέλεις σε αυτό το παιχνίδι αισθήσεων. Επιστρέφεις λίγο στα παιδικά σου χρόνια, τότε που εμπιστευόσουν τους μεγαλύτερους κι αισθανόσουν πιο ανάλαφρος από ποτέ.
Αυτός -μάλλον- ήταν και ο απώτερος στόχος του «Skin»: να εμπιστευτείς την ύπαρξή σου σε άλλους. Να αγγίξει και να θεραπεύσει το εύθραυστο κι ευπαθές κομμάτι που κρύβεις μέσα σου. Να σε αποφορτίσει και να γεμίσει στο φουλ τις μπαταρίες σου.
Σπεύσατε γιατί στις 14 Ιουλίου τελειώνει... 

Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_slider Βυσσινόκηπος VS Απόψε αυτοσχεδιάζουμε: Ποιος κερδίζει στα σημεία; Χρόνο με το χρόνο είναι όλο και πιο δύσκολο να απολαύσουμε ένα κλασικό κείμενο όπως το έγραψε ο συγγραφέας του. Main_slider Συνεπιβάτες στο ταξίδι του Rio Grande Μία δροσερή σκηνοθετική προσπάθεια που, παρά τις αδυναμίες της, δρέπει καρπούς, αφήνοντας μία γλυκιά επίγευση. Main_b_25573_or_tspatroklos_skafidas-2614 Είδα: το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου Ένα πολύ ενδιαφέρον, αλλά και πολύ δύσκολο εγχείρημα, το οποίο, όμως, εκτροχιάστηκε λόγω των επαναλήψεων και της άσκοπης, συχνά, φλυαρίας. Main_proves_(015) Είδα: τον «Γυάλινο κόσμο» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά Ατμοσφαιρικό ανέβασμα που αναδεικνύει εύστοχα τις προθέσεις του συγγραφέα και απογειώνεται χάρη στην ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη. Main_%ce%a0%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82_%cf%83%ce%ba%ce%bf%cc%81%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5_%cf%84%ce%bf_%cf%83%ce%ba%cf%85%cc%81%ce%bb%ce%bf_%cf%84%ce%b1_%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1%cc%81%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b11%c2%a9domnikimitropoulou Είδα: το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου Μια ευαίσθητη παράσταση που «σήκωσε» στους ώμους του ο Γιάννης Νιάρρος. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%94%ce%95%ce%99%ce%a0%ce%9d%ce%9f Είδα: Το «Δείπνο» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ Μια αποστασιοποιημένη θεατρική προσέγγιση του ομώνυμου μυθισορήματος του Χέρμαν Κοχ.
#load_content_with_ajax