ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

6+1 μονόλογοι που δεν πρέπει να χάσετε! 21 Νοεμβρίου 2018

Οι παραστάσεις αυτές είναι ακόμα πιο γοητευτικές, καθώς αφορούν σε γνωστά και υπαρκτά πρόσωπα.

Συχνά, οι μονόλογοι στο θέατρο αντιμετωπίζονται με κάποια προκατάληψη («τι θέατρο είναι αυτό;») ή με φοβία («και αν βαρεθώ με έναν μόνον άνθρωπο στη σκηνή;»). Ωστόσο, οι μονόλογοι, τις περισσότερες φορές, είναι κρυμμένοι θησαυροί μέσα στην πληθώρα των θεατρικών παραστάσεων. Οι ηθοποιοί που αποτολμούν να αναμετρηθούν με κάτι τέτοιο είναι, στην πλειοψηφία τους, εξαιρετικά έμπειροι και ταλαντούχοι. Πηγαίνοντας λοιπόν να παρακολουθήσετε έναν μονόλογο στο θέατρο έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε έναν πολύ αξιόλογο ηθοποιό να παίζει δίνοντας το 1000% των δυνατοτήτων του προκειμένου να σας κερδίσει, ενώ εσείς έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μόνον αυτόν και να χαθείτε στη μαγεία του.

Εμείς σας προτείνουμε 7 μονολόγους που δεν πρέπει να χάσετε και παίζονται αυτή τη στιγμή σε σκηνές της Αθήνας. Οι παραστάσεις αυτές είναι ακόμα πιο γοητευτικές, καθώς αφορούν σε γνωστά και υπαρκτά πρόσωπα.

Τολμήστε το και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Μαρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζιν στο θέατρο Άλμα. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος επιστρέφει με τη μεγάλη επιτυχία που παιζόταν επί πολλά χρόνια. Φέτος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση που άφησε εποχή. Ο αγαπημένος ηθοποιός υποδύεται τον Μαρξ, ενώ βρίσκεται στο Σόχο…

De Profundis» στο Αγγέλων Βήμα με τον Νίκο Νίκα, ο οποίος γίνεται ο Όσκαρ Ουάιλντ προκειμένου να ερμηνεύσει το πιο προσωπικό, αιχμηρό και ουσιαστικό κείμενο του γνωστού συγγραφέα. Σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, η παράσταση επαναλαμβάνεται μετά την περσινή της επιτυχία. 

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» της Νάνσης Τουμπακάρη στο θέατρο Στοά. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα έργο-φόρο τιμής στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Η Διαθήκη της Μαρίας» του Κολμ Τόιμπιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με την Ασπασία Κράλλη να ερμηνεύει την πανανθρώπινη μορφή της Μάνας που πόνεσε για το γιο της, τον Ιησού. Στο Από Μηχανής θέατρο.

Πιερ Πάολο Παζολίνι» σε σκηνοθεσία Αγγλικής Καρυστινού με τον Ένκε Φεζολάρι να ερμηνεύει τον γνωστό κινηματογραφικό σκηνοθέτη και την ταραχώδη ζωή του.  Στο θέατρο Αργώ.

-«Έμμα» στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Η Μαρία Πρωτόπαππα διασκεύασε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στη ζωή της γνωστής ζωγράφου Έμμα Ρέγες

- «Ρόζα Εσκενάζυ» του Παναγιώτη Μέντη. Ο Αντώνης Λουδάρος σκηνοθετεί την Νεφέλη Ορφανού σε ένα έργο αφιερωμένο στη μεγάλη ρεμπέτισσα και τη ζωή της. Στο Αγγέλων Βήμα.

Τόνια Τσαμούρη

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Καταδύσεις στην προσπάθεια ενός δημιουργού να γράψει το κύκνειό του άσμα Σκηνοθετεί ο Νύσος Βασιλόπουλος. Main_e3358aeb-3505-406b-8e7b-a211c7ecc07a Πέθανε ο Λιθουανός σκηνοθέτης Εϊμούντας Νεκρόσιους Σε ηλικία 66 ετών. Main_cebcceb1cf81ceb9ceb1-ceb6cebfcf81cebccf80ceb1-cebcceb7cf84ceadcf81ceb1 Η Μαρία Ζορμπά γίνεται Ωγκιστίν Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καραχισαρίδης. Main_slider Οι 5+1 ερμηνείες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας Ακόμη δεν έχουν κάνει πρεμιέρα πολυαναμένομες παραγωγές, όπως αυτή του «Θείου Βάνια» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης, αλλά και ο «Γιούγκερμαν» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Main_05.mavro_theatro Η «Ανθολογία» του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας στην Αθήνα Από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.
#load_content_with_ajax