Θέατρο | Νέα

«Το γεφύρι της Άρτας» χτίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο – Δείτε το βίντεο 17 Νοεμβρίου 2015

Μία παράσταση «επί του μύθου σύνθεσις», σε σκηνοθεσία Ίριδας Χατζηαντωνίου.

Το γνωστό μύθο του Γεφυριού της Άρτας, που ήθελε τη γυναίκα του Πρωτομάστορα να θυσιάζεται για να καταφέρει να θεμελιωθεί το γιοφύρι, μεταφέρουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου οι θεατρικοί οργανισμοί ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ. Η παράστασή τους τιτλοφορείται «Το γεφύρι της Άρτας- ἐπί τοῡ μῦθου σύνθεσις» και είναι βασισμένη στο γνωστό δημοτικό τραγούδι και υλικό από την πεζογραφία του Γιώργου Θεοτοκά και την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει η Ίρις Χατζηαντωνίου, η οποία έχει επιμεληθεί μάλιστα και τη σύνθεση κειμένων μαζί με τον Βαγγέλη Ρόκκο.
Επί σκηνής θα δούμε ουσιαστικά την ιστορία του ανθρώπου να κερδίσει τη ζωή του, να τιθασεύσει τη φύση και τον εαυτό του σε έναν αγώνα επίμονο, άνισο, γεμάτο τραγικότητα και διαψεύσεις, αλλά σχεδόν πάντα.. μεγαλειώδη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης: «Θίγεται η σύγκρουση του κοινωνικού με το ατομικό, η αναζήτηση της προσωπικής αυτάρκειας και πληρότητας μέσα στη συλλογικότητα αλλά και οι προσωπικοί δαίμονες του καθενός. Ένα διαπολιτισμικό θέμα που σχετίζεται με εκπληκτικά άμεσο τρόπο με την εποχή μας και φέρνει στο προσκήνιο οικείες, αναγνωρίσιμες πραγματικότητες».
Παίζουν οι: Χάρης Αγγέλου, Εβελίνα Αραπίδη, Αντωνία Γιαννούλη, Γιώργος Παπαστυλιανός, Βαγγέλης Ρόκκος, Ιρις Χατζηαντωνίου. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαστυλιανός. Σκηνικά/κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς. Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης. Φωτιστικός σχεδιασμός: Αλέκος  Αναστασίου. Γραφιστική επιμέλεια: Σωτηρία Μπράμου. Βίντεο παράστασης: Γιώργος Παντελεάκης. Ενδύματα : Parthenis. Η παράσταση αποτελεί δημιουργία των θεατρικών οργανισμών ΕΥΤΟΠΙΑ και ΕΒΔΟΜΗ ΘΥΡΑ, σε συμπαραγωγή με το Σύγχρονο Θέατρο.

Info: Από  10 Δεκεμβρίου 2015. Ώρα: κάθε Σάββατο 19:00 και Κυριακή 21:15. Σύγχρονο Θέατρο - Εταιρεία Θεάτρου, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Τηλ.:210 3464380. 

Χριστίνα Φαραζή

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_4ec6bd8a96a738e02410ad65b3f8bbd9_l H Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Main_3214537 O Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Η θητεία του θα είναι τριετής. Main_img_054a Θοδωρής Γκόνης- Αρης Λεμπεσόπουλος «μαζί» στον Οδυσσέα Aπό 19 έως 21 Αυγούστου στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.. Main_7_%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1_1 Τι κοινό μπορεί να έχει ο Dante Alighieri, ο Botticelli και ο Michelangelo; Τα “Επτά Γράμματα” του Δημήτρη Πλαβούκου στο Vault. Main_hotel_13 To «Hotel Marina» επιστρέφει Στο θέατρο Μικρό Γκλόρια. Main_15654 «Ανάμνηση Σμύρνης» στο Ηρώδειο με Ελένη Βιτάλη- Λήδα Πρωτοψαλτη/ Όλες οι λεπτομέρειες Την Κυριακή 1 η Σεπτεμβριου.
#load_content_with_ajax