ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Νέα

Το HOTEL της blindspot ανοίγει τις πόρτες του στην ΑΣΚΤ 18 Νοεμβρίου 2015

Η κολλεκτίβα blindspot προτείνει ένα σύνθετο, πρωτότυπο πρότζεκτ από τις 9 Δεκεμβρίου.

Η Έντα Γκάμπλερ τους, πέρσι στη Στέγη ήταν μία από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις νέων δημιουργών που είδαμε και ξεχωρίσαμε. Με την πρωτότυπη απόδοση της σε ένα περιβάλλον ερήμου αλλά και με μεστές ερμηνείες, η Γκάμπλερ της blindspot παρουσίασε μία διαφορετική πρόταση, μία πολυσυλλεκτική ταλαντούχα ομάδα που φαίνεται ότι θα έχει να μας παρουσιάσει αρκετά πρωτότυπες και auteur παραστάσεις και στο μέλλον. Η νέα παράσταση τους λοιπόν ονομάζεται HOTEL και αποτελεί ένα έργο που συνοδεύεται από σύνθετες εικαστικές δράσεις. Σύμφωνα με το έργο, το HOTEL είναι μία ιδιότυπη υπηρεσία ύπνου, ένα νυχτερινό θέρετρο, αφιερωμένο στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας και διαταραχές ύπνου. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας, η μέθοδος του HOTEL είναι απλή: οι επισκέπτες της καλούνται να ξαναζήσουν στιγμές από το παρελθόν τους, δίνοντας ζωή στις αναμνήσεις τους και στα πρόσωπα που τις συνθέτουν, αλλά και αναπαριστώντας  διάφορες φαντασιώσεις και κρυφές τους επιθυμίες. Το προσωπικό του HOTEL, ενημερωμένο από τα προσωπικά ημερολόγια των επισκεπτών, υποδύονται με ακρίβεια κοντινούς ανθρώπους των ενοίκων, ακολουθώντας όσο γίνεται πιο πιστά το ‘σενάριο’ της ζωής τους.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την επίσκεψη ενός Άντρα στο HOTEL (τον υποδύεται ο Δημήτρης Ξανθόπουλος) και τη δική του εμπειρία τη βραδιά εκείνη. Κουρασμένος από την χρόνια αϋπνία του, ο Άντρας κάνει check-in στην υπηρεσία ύπνου που θα τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα ώστε απόψε να καταφέρει να κοιμηθεί. Οι δύο Γυναίκες της νυχτερινής βάρδιας (ερμηνεύουν οι Γιώτα Αργυροπούλου και Χαρά Κότσαλη) ενημερωμένες από το προσωπικό του ημερολόγιο, είναι έτοιμες να δώσουν ζωή στις επιλεγμένες αναμνήσεις που ο ένοικος τους έχει διαλέξει να ξαναζήσει μαζί τους. Στο HOTEL ο Άντρας έχει άλλη μία ευκαιρία: να ξαναζήσει στιγμές που του λείπουν, να δει αγαπημένα πρόσωπα, να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Μέσα σε αυτό το ελεγχόμενο περιβάλλον έχει την ευκαιρία να αλλάξει, αν θέλει, την ιστορία της ζωής του διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος αλλά και να αποκτήσει μια καλύτερη συνείδηση αυτού, βλέποντας το ζωντανό και πάλι μπροστά του. Ταυτόχρονα, ένα ζωντανό ακροατήριο (οι θεατές) παρακολουθεί τη ‘ζωή’, το θέαμα που προσφέρει η προσωπική ζωή του κάθε πελάτη.

Παράλληλα με την παράσταση, στο HOTEL συμμετέχουν δημιουργικά με έργα τους γνωστοί φωτογράφοι (Τάσος Βρεττός, Μαριλένα Σταφυλίδου, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Ζωή Χατζηγιαννάκη, κ.α.), οι σχεδιαστές Greece is for lovers, η Media Artist Μαρία Βαρελά, γράφει προτώτυπη μουσική ο Γιώργος Μπακαλάκος (ΝΤΕΪΒΙΝΤ), και πολλοί άλλοι. Επίσης, στο lobby του HOTEL θα μπορείτε να δείτε τα έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών που έχουν εμπνευστεί με θέμα τον Ύπνο και την Αϋπνία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης αποτελεί η πρωτότυπη σύνθεση του θεατρικού και κινηματογραφικού κώδικα: κάμερες τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου και συνδεδεμένες με ένα videomixer θα επιτρέπουν την κινηματογράφηση και το ζωντανό μοντάζ της περφόρμανς. Έτσι οι θεατές, κάθε βράδυ θα μπορούν να παρακολουθούν την παράσταση ζωντανά αλλά και ως μια κινηματογραφική ταινία.

Τη σύλληψη και το σχεδιασμό του HOTEL υπογράφει η blindspot theatre group, το κείμενο η Γιώτα Αργυροπούλου, τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Κωνσταντάτος και την οργάνωση παραγωγής ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:00 από τις 9 Δεκεμβρίου στο «Θέατρο της Aνωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών».

Το HOTEL πραγματοποιείται με την στήριξη και συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ. Το πρότζεκτ έχει και πρωτότυπη διαδικτυακή δράση που μπορείτε να παρακολουθήσετε/συμμετέχετε στο www.hotelproject.org

Ιnfo: Από 9 Δεκεμβρίου 2015. Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00. Θέατρο της Aνωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Κρατήσεις: 6989741377. Εισιτήρια: κανονικό: 12 €, Φοιτητικό: 7 €, Άνεργοι, Ατέλειες: 5 €.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fpg_7886_hr_name Η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η «Λήθη» του Δημητριάδη Στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος”. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%98%ce%91%ce%a5%ce%9c%ce%91_%ce%a4%ce%97%ce%a3_%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%a5_%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%91%ce%9d_2 «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο Μεταξουργείο Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Main_talkingheads_4__tasosvrettos «Talking Heads» από τον Βαγγέλη Παπαδάκη με την Πηνελόπη Σταυροπούλου Στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019. Main_photo_cowboy_%ce%93%ce%99%ce%91_%ce%94.%ce%a4. Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας αληθινός... κάουμπόι Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα. Main__gou3673_(4) «Το Τελευταίο Όνειρο της 'Εμιλυ Ντίκινσον» στο 104 Σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Φίλιππας. Main_the_children_%ce%97%ce%98%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99_1 Λουιζίδου, Σκιαδαρέσης, Σταθακοπούλου είναι τα «Παιδιά« Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
#load_content_with_ajax