ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Νέα

«Σε σας που με ακούτε»: Από το Μιχάλης Κακογιάννης στο Θέατρο Σημείο 11 Φεβρουαρίου 2016

Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη πάνω στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη επιστρέφει στη σκηνή.

Δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο και μοναδικό ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη εμφάνιση της συγγραφέως στο θέατρο, το «Σε σας που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη «ζωντάνεψε» τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Μάνο Καρατζογιάννη στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του αφιερώματος «2015 Στην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη».
Σχεδόν δύο μήνες μετά, το έργο - διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες ετοιμάζεται να επιστρέψει στη σκηνή για ένα δεύτερο κύκλο περιορισμένων παραστάσεων. Όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιαστεί από 29 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σημείο.
Θυμίζουμε την υπόθεσή του: Ο Άγης ζει σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, το οποίο σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα. Ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις. Οι αγωνίες, ο τρόμος απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και η προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή αναδύονται στην επιφάνεια. Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της  Λούλας Αναγνωστάκη. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σαν να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σε μας που τους ακούμε».
Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Ανδρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σταύρος Γιαννακόπουλος. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης . Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου . Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού. Trailer: ‘Αλεξ Τριανταφύλλου.

Info: από 29 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Θέατρο Σημείο: Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα, 210.9229579. Εισιτήριο: 12 € γενική είσοδος, 10 € ατέλεια & ανέργων.

Σημειώνεται ότι η παράσταση συμπίπτει χρονικά με την έκδοση του βιβλίου του Μάνου Καρατζογιάννη με τίτλο «Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Χριστίνα Φαραζή

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fpg_7886_hr_name Η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η «Λήθη» του Δημητριάδη Στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος”. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%98%ce%91%ce%a5%ce%9c%ce%91_%ce%a4%ce%97%ce%a3_%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%a5_%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%91%ce%9d_2 «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο Μεταξουργείο Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Main_talkingheads_4__tasosvrettos «Talking Heads» από τον Βαγγέλη Παπαδάκη με την Πηνελόπη Σταυροπούλου Στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019. Main_photo_cowboy_%ce%93%ce%99%ce%91_%ce%94.%ce%a4. Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας αληθινός... κάουμπόι Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα. Main__gou3673_(4) «Το Τελευταίο Όνειρο της 'Εμιλυ Ντίκινσον» στο 104 Σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Φίλιππας. Main_the_children_%ce%97%ce%98%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99_1 Λουιζίδου, Σκιαδαρέσης, Σταθακοπούλου είναι τα «Παιδιά« Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
#load_content_with_ajax