ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Η Ούμα Θέρμαν κάνει ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ 14 Νοεμβρίου 2017

Στο σκηνοθετικό τιμόνι ο Beau Willimon δημιουργός του πολύ επιτυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ “House of Cards”.

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια απουσίας από το θέατρο, η Ούμα Θέρμαν ετοιμάζεται να ανέβει και πάλι στην θεατρική σκηνή, πρωταγωνιστώντας στο πολιτικό δράμα “The Parisian Woman” του Beau Willimon. Έχοντας παίξει μόνο μία φορά στη ζωή της στο θέατρο, γνωρίζει και η ίδια ότι η εμφάνιση της στο Μπρόντγουεϊ δεν πρόκειται να είναι μία εύκολη υπόθεση.

Όπως κάθε έμπειρος ηθοποιός που γνωρίζει τη δύναμή του αλλά και τις αδυναμίες του, η Ούμα Θέρμαν αναγνωρίζει ότι στη θεατρική σκηνή δεν έχει γράψει τις ίδιες ώρες πτήσεις που έχει αποκτήσει στα κινηματογραφικά σετ. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη» δηλώνει για τη νέα της επαγγελματική πρόκληση. «Θα χρειαστεί πολύ θάρρος και πολλή, πολλή σκληρή δουλειά για να το καταφέρω. Αλλά σε αυτή την περίοδο της ζωής μου έχω μεγάλη όρεξη να δουλέψω σκληρά».

Στο σκηνοθετικό τιμόνι άλλωστε θα είναι ένας πολύ έμπειρος σκηνοθέτης, ο Beau Willimon δημιουργός του πολύ επιτυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ “House of Cards”, ο οποίος ταιριάζει ιδανικά ως επιλογή και στην υπόθεση του έργου.

Το έργο “The Parisian Woman”, παρά τον τίτλο του, καταπιάνεται με μία γυναίκα στην Ουάσιγκτον, η οποία ζητάει από τον εραστή της να βοηθήσει τον σύζυγό της ώστε να κατακτήσει μία υψηλή πολιτική θέση στην κυβέρνηση. Το έργο είναι εμπνευσμένο από ένα μπουλβάρ του 19ου αιώνα, την «Παριζιάνα» του Henry François Becque και θα αποδοθεί σε μία σύγχρονη εκδοχή του αυτό το φθινόπωρο στο Μπρόντγουεϊ. 

 

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_p7 Hahnemann Vol.1: Μία παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την Ομοιοπαθητική Στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο. Main_img_3016color_essentials_09 Οι «Δούλες» επιστρέφουν στο Υπόγειο του Τέχνης Σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη. Main_%ce%9a%ce%95%ce%a4_-_%ce%9f_%ce%b8%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%82_%ce%92%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%82_9 Πώς προκύπτει ποίηση από τα παράπονα στον Θείο Βάνια; Σκηνοθετεί η Μαρία Μαγκανάρη. Main_112122222 Ιωάννα Παππά- Τάσος Ιορδανίδης: Είναι η Φράνκι και ο Τζόνι Ο Γιώργος Σκεύας υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Main_slider Οι… τρεις διαστάσεις του «Γιούγκερμαν» (και άλλων μυθιστορημάτων) Λογοτεχνία, τηλεόραση και θέατρο «επικοινωνούν» και στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα (κυρίως τα μυθιστορήματα) καθένα με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μέσα. Main_slider Το Σκλαβί: Τότε και Τώρα Μια παράσταση που με φέρνει αντιμέτωπη με τα χρόνια που πέρασαν, με την περασμένη, αλλά όχι και χαμένη, παιδικότητά μου, με τη μαγεία του παιδικού θεάτρου που διαμορφώνει νέους θεατές.
#load_content_with_ajax