Θέατρο | Νέα

Ο βασιλιάς Ιαν! 14 Φεβρουαρίου 2018

Μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία του Ιαν ΜακΚέλεν.

Οι κριτικές ήταν αποθεωτικές, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την απόλυτη ταύτιση του Ιαν ΜακΚέλεν με τον «Βασιλιά Λιρ» και για μια μοναδική στα θεατρικά χρονικά ερμηνεία.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ερμήνευσε τον απαιτητικό σεξπιρικό ρόλο στο Minerva Theatre του Τσίτσεστερ, ή μάλλον ξαναβρήκε έναν ιδιαίτερα προσφιλή σε αυτόν ρόλο, καθώς για πρώτη φορά τον είχε ερμηνεύσει το 2007 στο Λονδίνο και πάλι με τεράστια επιτυχία.
Εκεί, στο Λονδίνο επιστρέφει και τώρα ως «Βασιλιάς Λιρ». Η παραγωγή του Τσίτσεστερ, σκηνοθετημένη από τον Jonathan Munby, μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας στις 11 Ιουλίου για σειρά παραστάσεων ως τα μέσα Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Επειτα δε από δηλώσεις του 78χρονου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνισή του σε έργο του Σαίξπηρ, η προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. Να σημειωθεί πως ο… παππούς Ιαν, όχι μόνο έβγαζε στο Τσίτσεστερ την 3,5 ωρών διάρκειας παράσταση με αντοχή που εντυπωσιάζει, αλλά ορισμένες ημέρες έδινε και διπλές παραστάσεις!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_sefer-1068x601 Και ο Σεφερλής σε μιούζικαλ; Τα μεγάλα και εξαιρετικά κοστοβόρα μιούζικαλ παίζονται για χρόνια στο εξωτερικό για να κάνουν απόσβεση. Πώς, στα αθηναϊκά ανεβάσματά τους τρεις – τέσσερις μήνες παραστάσεων είναι αρκετοί για να μιλάμε για εμπορική αποτυχία, και μετά… πάμε για άλλα; Main_tzortzis_708 «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης Σε ηλικία 81 ετών. Main_rejection_photo2a Oι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με το Rejection vol.2 Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 4 μοναδικές εμφανίσεις. Main__mg_9348 Mellonia: Mια παράσταση για την επανάσταση και το όνειρο Ο Αλέξανδρος Ράπτής γράφει για την παράσταση στο Tospirto.net. Main_1821_theatro_technis Το θέατρο Τέχνης συναντά το 1821 Πρόκειται για μια τριετή σειρά εκδηλώσεων που αφορούν στις Τέχνες και Επιστήμες με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση που πρόκειται να γιορτάσουμε στην Ελλάδα το 2021. Main_slider_(2) Ακρόαση για τον χορό των «Χοηφόρων» του Εθνικού Σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ το καλοκαίρι του 2019 στην Επίδαυρο.
#load_content_with_ajax