ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Νέα

Η Βίκυ Βολιώτη «στήνει» αυτί σε ιστορίες ανθρώπινες 20 Απριλίου 2018

Σκηνοθετεί το έργο του Franz Xaver Kroetz.

Σε ένα δυάρι διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα μία γυναίκα επιστρέφει μόνη στο σπίτι μετά τη δουλειά. Κλείνει την πόρτα πίσω της, τακτοποιεί τα ψώνια, φοράει πιτζάμες, ξεβάφεται, ανοίγει το ραδιόφωνο, τρώει, πίνει κρασί, διαβάζει, πίνει κρασί, πλένει τα δόντια της, πέφτει στο κρεβάτι, δεν μπορεί να κοιμηθεί. Μήπως βοηθήσουν ένα – δυο Lexotanil; Λίγο πιο πέρα, σε ένα άλλο διαμέρισμα, ένας άντρας και μια γυναίκα ζουν μια πολύ ιδιαίτερη και ανορθόδοξη ιστορία αγάπης και προσπαθούν να βρουν απάντηση στο ερώτημα : Είναι ευτυχία ένα παιδί ή μήπως όχι;

Η Βίκυ Βολιώτη παίρνει το σκηνοθετικό… βάπτισμα στο έργο του  Franz Xaver Kroetz «Ευτυχείτε!» ή «2 εύθυμες ιστορίες για ανθρώπους που δεν ξέρουν να μιλούν». Η παράσταση «στήνει» αυτί και προσπαθεί να αφουγκραστεί ανθρώπους που ζουν μικρές, καθημερινές, γνώριμες ιστορίες και τελικά πράττουν μεγάλα, μοιραία, ασυνήθιστα εγκλήματα.
O Franz Xaver Kroetz γράφει τα μονόπρακτα «Τα αγαπημένα μας τραγούδια» και «Δουλεύοντας στο σπίτι» και μιλάει για όλους εμάς που ζούμε με ελαφρότητα, χωρίς επίγνωση, χωρίς συνείδηση, χωρίς την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στη ζωή μας  και τη ζωή των  άλλων. Για όλους εμάς που είμαστε ανυποψίαστοι γι’ αυτό που μας συμβαίνει.
Οι κωμικοτραγικοί ήρωες του Kroetz έχουν το ακαταλόγιστο των μωρών χωρίς όμως την αθωωότητά τους και γι’ αυτό δεν ξέρουν να μιλούν και ζουν μέσα στη σιωπή, αλλά κι όταν ακόμα χρησιμοποιούν τις λέξεις η γλώσσα δεν τους βοηθάει και δεν είναι για καλό σκοπό..

Συντελεστές: Μετάφραση:  Έφη Ρευματά. Σκηνοθεσία: Βίκυ Βολιώτη. Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα. Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά. Σκηνικά: Χρήστος Χαρίσης. Κοστούμια: Μίκα Πανάγου. Φωτισμοί: Γιάννης Ροζέας – Βίκυ Βολιώτη. Επιμέλεια ήχων και μοντάζ μουσικής:  Χρήστος Ξενάκης. Παραγωγή :   ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ. Παίζουν :Γυναίκα- Άντρια Ράπτη.   Άντρας - Γιάννης Στόλλας.   Φωνή ραδιοφωνικού παραγωγού  Αλέξης Κωστάλας.

Info: Από  4 Μαΐου στο θέατρο «Τόπος Αλλού»   , Κεφαλληνίας  17 & Κυκλάδων
Κρατήσεις: 2108656004, 2108679535
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00
Κυριακές 20.00

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fpg_7886_hr_name Η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η «Λήθη» του Δημητριάδη Στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος”. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%98%ce%91%ce%a5%ce%9c%ce%91_%ce%a4%ce%97%ce%a3_%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%a5_%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%91%ce%9d_2 «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο Μεταξουργείο Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Main_talkingheads_4__tasosvrettos «Talking Heads» από τον Βαγγέλη Παπαδάκη με την Πηνελόπη Σταυροπούλου Στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019. Main_photo_cowboy_%ce%93%ce%99%ce%91_%ce%94.%ce%a4. Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας αληθινός... κάουμπόι Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα. Main__gou3673_(4) «Το Τελευταίο Όνειρο της 'Εμιλυ Ντίκινσον» στο 104 Σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Φίλιππας. Main_the_children_%ce%97%ce%98%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99_1 Λουιζίδου, Σκιαδαρέσης, Σταθακοπούλου είναι τα «Παιδιά« Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
#load_content_with_ajax