Θέατρο | Νέα

Τι θα δούμε στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης 11 Ιουλίου 2018

Εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Ναξιώτη συγγραφέα.

To Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πριν από 2 χρόνια δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον σπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο. Το γραφείο του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό είναι μερικά από τα εκθέματα που φιλοξενεί και δώρισε στο Μουσείο η κόρη του, Κατερίνα Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί κάποιος να μελετήσει όλα τα έργα του, να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Το Μουσείο και φέτος εντάσσει στο πρόγραμμά του μια σειρά από εκδηλώσεις:
-Η ταινία της Τετάρτης. Από τη σκηνή στην οθόνη                                                    
Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.
Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου.
Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 11 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου).

-Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής.                                                                                     
Για τρίτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου.
Μέσα από παρουσιάσεις στις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής, αναγνώσεις έργων μικρής διαρκείας, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν την πρώτη μορφή ενός μονόπρακτου.
Με τη θεατρική συγγραφέα Νίνα Ράπη.                                                                                                                 
1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου (Διάρκειας 9 ωρών)

-Όταν το σώμα απο-γειώνεται. Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά.. 9, 10, & 11 Αυγούστου (Διάρκειας 6 ωρών)

-Αναγνώσεις θεατρικών έργων του νεοελληνικού θεάτρου από την Ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης. Μια γνωριμία με θεατρικά κείμενα και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτά.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Στη δεύτερη παρουσίαση συμμετέχει η ιστορικός-θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου.
Ώρα: 21.00 (Από τις 20 Ιουλίου έως και τις 24 Αυγούστου). 

-Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση.
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Με αφορμή το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» οργανώνουμε τη δική μας παράσταση μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς. Από το παιχνίδι των ρόλων αφηγούμαστε τη δική μας ιστορία, κατασκευάζουμε το σκηνικό μας χώρο και τα κοστούμια μας.
Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά (κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου).

-Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες.                                                         
Ο Οδυσσέας στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Διερεύνηση του μύθου του Οδυσσέα με αφορμή τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Τελευταία Πράξη».
Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
(Κάθε Τρίτη 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου. Από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου).

Ιnfo:
Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619
Email: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Δύο παραστάσεις που βάζουν τρίποντο στη σκηνή Όταν το θεατρικό παιχνίδι μετατρέπεται σε αγώνα μπάσκετ. Main_c56a7680 Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» Σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Main_dimotiko_theatro_peiraiaimage_3300456 Κιμούλης - Ευαγγελάτου- Μοσχόπουλος και θεατρικές εκπλήξεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Οι μεγάλες παραγωγές, αλλά και οι δράσεις του θεάτρου. Main_making_of_photo_by_%c2%a9_karol_jarek_(42) Κακάλας - Αγγελάκας ανεβάζουν Μπρεχτ - Δείτε το βίντεο Από τις 30 Νοεμβρίου στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου Main_%ce%b4%cf%84_2 Ένα βωβό νουάρ δράμα γύρω από μία... «Παρεξήγηση» Η ομάδα Αrt Vouveau παντρεύει το βωβό σωματικό θέατρο με την ζωντανή μουσική. Main_ntl_2018_the_madness_of_george_iii_nottingham_playhouse_(30) «Η τρέλα του Γεωργίου Γ΄» στη σκηνή του Μεγάρου Μια μαγνητοσκοπημένη προβολή που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
#load_content_with_ajax