ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Κουασιμόδος, όπως λέμε... διαφορετικός 08 Νοεμβρίου 2018

Το έργο αυτό καταπιάνεται μ΄ ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: τη διαφορετικότητα και το bullying που υφίσταται όποιος φαίνεται αλλιώτικος από τους άλλους.

Η Σοφία Σπυράτου τα τελευταία χρόνια μάς χαρίζει εξαιρετικά έντιμα θεάματα για όλη την οικογένεια (ο περσινός «Δον Κιχώτης», ο «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας», αλλά και ο Τρωικός Πόλεμος) είναι κάποια μόνο παραδείγματα που έχουμε απολαύσει τα τελευταία χρόνια. Διακρίνονται για την επιμελημένη γλωσσική επιμέλεια του Στρατή Πασχάλη, έχουν κυρίαρχο το στοιχείο του ρυθμού και της μουσικής, ενώ δε λείπει ο χορός, ακόμη και τα ακροβατικά τα οποία εναρμονίζονται άψογα με τη ροή του έργου. Βασικό τους ατού; οι λαμπεροί τους πρωταγωνιστές (Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Πιατάς, Μάξιμος Μουμούρης, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιβάν Σβιτάιλο κ.ά) που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και απουσία του στείρου διδακτισμού -που δυστυχώς δεν απουσιάζει από την πλειοψηφία των παιδικών παραστάσεων.

Στην «Παναγία των Παρισίων» η Σοφία Σπυράτου ακολουθεί την προαναφερθείσα επιτυχημένη πεπατημένη. Καταρχάς έχει πολύ άξιους συνεργάτες, καθώς τη συγγραφή του διασκευασμένου κλασικού κειμένου υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, ενώ το πρωταγωνιστικό τρίδυμο  απαρτίζουν οι έμπειροι Δημήτρης Πιατάς και Θοδωρής Κατσαφάδος και η ταλαντούχα Νάντια Κοντογεώργη. 

Το έργο αυτό καταπιάνεται μ΄ ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: τη διαφορετικότητα και το bullying που υφίσταται όποιος φαίνεται αλλιώτικος από τους άλλους. Το πρόσωπο του Κουασιμόδου, άλλωστε, είναι το σύμβολο του διαφορετικού, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καλή του καρδιά και η αγάπη που νιώθει προς το πρόσωπό του η πανέμορφη Εσμεράλντα η πιο συγκινητική απάντηση στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε καθετί που δε συνάδει με τη γύρω μας κανονικότητα.

Ο Δημήτρης Πιατάς ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ρόλο του Κουασιμόδου, καθώς κατάφερε να «βγάλει» προς τα έξω όλη την ευαισθησία του ήρωα αναδεικνύοντας την ευθραυστότητά του. Η Νάντια Κοντογεώργη υπήρξε η ιδανική Εσμεράλντα, καθώς με το ξεχωριστό της μπρίο και τις φωνητικές της ικανότητες «μαγνήτισε» και γοήτευσε το ετερόκλητο ηλικιακά κοινό, ενώ εξίσου εξαιρετικός ήταν και ο Θοδωρής Κατσαφάδος στο ρόλο του αυστηρού Φρολό.  

Μαζί τους ένας 20μελής θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών, μουσικών και τραγουδιστών, ερμήνευσε τους ρόλους της παράστασης και έκανε το βαθιά ανθρώπινο αυτό έργο απόλυτα κατανοητό.

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider 6+1 μονόλογοι που δεν πρέπει να χάσετε! Οι παραστάσεις αυτές είναι ακόμα πιο γοητευτικές, καθώς αφορούν σε γνωστά και υπαρκτά πρόσωπα. Main_slider Καταδύσεις στην προσπάθεια ενός δημιουργού να γράψει το κύκνειό του άσμα Σκηνοθετεί ο Νύσος Βασιλόπουλος. Main_e3358aeb-3505-406b-8e7b-a211c7ecc07a Πέθανε ο Λιθουανός σκηνοθέτης Εϊμούντας Νεκρόσιους Σε ηλικία 66 ετών. Main_cebcceb1cf81ceb9ceb1-ceb6cebfcf81cebccf80ceb1-cebcceb7cf84ceadcf81ceb1 Η Μαρία Ζορμπά γίνεται Ωγκιστίν Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καραχισαρίδης. Main_slider Οι 5+1 ερμηνείες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας Ακόμη δεν έχουν κάνει πρεμιέρα πολυαναμένομες παραγωγές, όπως αυτή του «Θείου Βάνια» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης, αλλά και ο «Γιούγκερμαν» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Main_05.mavro_theatro Η «Ανθολογία» του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας στην Αθήνα Από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.
#load_content_with_ajax