Θέατρο | Νέα

Ο «Εκκλησιαστής» επιστρέφει στο Bios 09 Νοεμβρίου 2018

Από 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00 για 6 μόνο παραστάσεις.

Μια εικαστική χορογραφία για το αρχετυπικό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης. Μια όπερα δωματίου για τη ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης. Ο λόγος για τον Αντώνη Αντωνόπουλο μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης Εκκλησιαστής, επιστρέφει στο BIOS για 6 μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση αφηγείται με μουσικούς και χορευτικούς όρους την ιστορία του Εκκλησιαστή. Ο Lowtronik συνθέτει επί σκηνής το ηλεκτρονικό ηχητικό τοπίο και ο Αντώνης Αντωνόπουλος σωματοποιείτην πορεία του ανθρώπου από την πρωταρχική και ζωώδη καταβολή του στην αναζήτηση της θεϊκής του υπόστασης. Μέσα από τα δώδεκα κεφάλαια του Εκκλησιαστή, αυτή η δυαδική ορχήστρα εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη μουσική αφήγηση και την αναπαράσταση.

“Το βιβλίο με τη βαθιά παρατήρηση και τη μεγάλη ψυχική πείρα. Με την αηδία της ζωής και τον κόρο της γνώσης και της σοφίας. Το αμαρτωλό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Το επικούρειο κ’ υλιστικό σχεδόν με τη σκανταλιστική γοητεία και την αιώνια ζωντάνια κι επικαιρότητα. Το βιβλίο της πιο τραγικής απαισιοδοξίας και της ανθρώπινης ματαιότητας. Με την αδρή και ρωμαλέα λυρική διάθεση στα περισσότερα και πιο γνήσια σημεία του, με την πηγαία ποιητική του πνοή, που όλη τη γνωμική του φιλοσοφία και σκέψη κατόρθωσε να την κάνει ένα σωστό λογοτέχνημα ο συγγραφέας του.”

Απόσπασμα από την εισαγωγή του  μεταφραστή Κ.Ι. Φριλίγγου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Κώστας Ι. Φριλίγγος. Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος. Μουσική / Ερμηνεία: Lowtronik. Κίνηση: Κώστας Τσιούκας. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Σκηνικός Χώρος: Πουλχερία Τζόβα. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Γκέλυ Καλαμπάκα. Βοηθός Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πρεμιέρα: Τρίτη, 18Δεκεμβρίου 2018 έως Κυριακή, 23Δεκεμβρίου 2018 Ημέρες &ώρες παραστάσεων: Τρίτη έως Κυριακή στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 10 € ενιαίο, 2 € Ατέλειες. Διάρκεια: 60 λεπτά. Χώρος: ΒΙΟS Main. Διεύθυνση: Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλέφωνο κρατήσεων:  210-3425335.

Διαβάστε επίσης: Νέα Πρόσωπα: Αντώνης Αντωνόπουλος

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_democracy_is_coming_antigonilonelyplanet%c2%a9stavroshabakis-26 Democracy is coming στην... Αμερική To Onassis Festival 2019 στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται για 19 ημέρες στη δημοκρατία και σε συνεργασία με το Public Theater. Main_img_6622 Πρώτες φωτογραφίες από τις «Χρωματιστές Γυναίκες» του Νέου Κόσμου Σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Main_b60587eb-875e-47da-ac0f-335547dd3b4b Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφωνας Καρατζάς Σε ηλικία 82 ετών. Main_stanislavsky_header Κονσταντίν Στανισλάφσκι: 156 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο σ΄αυτόν. Main_antinoos_almpanhs_2 Ο Αντίνοος Αλμπάνης κραυγάζει για...βοήθεια στο «Φινιστρίνι» Σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Main_slider Η Γυναίκα του Καίσαρα και το... θέατρο! Φωτοτυπημένα πρόχειρα προγράμματα παραστάσεων, ακατάλληλα καθίσματα, απαράδεκτες τουαλέτες και πολλά άλλα κακώς κείμενα.
#load_content_with_ajax