Θέατρο | Νέα

O Γιάννης Καλαβριανός «σερβίρει» Κούμ Κουάτ 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά υποδύονται όλους τους χαρακτήρες.

Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί για πρώτη φορά μία κωμωδία, το κείμενο της οποίας υπογράφει με τη Μαρία Κοσκινά.

Βρισκόμαστε εν μέσω της δικτατορίας στην Ελλάδα, την Κυριακή του Πάσχα, 9 Απριλίου 1972. Ένα ζευγάρι λέει ψέματα, για να μην αναγκαστεί να ξαναπάει στο χωριό. Και ενώ πιστεύουν πως τα έχουν καταφέρει να μείνουν έστω και για μία ημέρα μόνοι, αρχίζουν να καταφθάνουν πρώην εραστές, χουντικοί, ένα τάγμα φαντάρων με σούβλες και αρνιά και μία αγάπη από το παρελθόν.

Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά υποδύονται όλους τους χαρακτήρες, πραγματοποιώντας επί σκηνής αστραπιαίες ολικές μεταμορφώσεις σε μία φάρσα απολύτως χορογραφημένου ρυθμού και ιδιάζουσας κατασκευής, για μία εποχή που υπήρξε εξίσου αστεία όσο και επικίνδυνη.

Συνέντευξη: Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός-Μαρία Κοσκινά. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός. Σκηνικά: Τίνα Τζόκα. Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Επιμέλεια κίνησης-Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου. Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος. Σχεδιασμός μακιγιάζ: Όλγα Φαλέι. Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κοσκινά. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ιnfo: Θέατρο του Νέου Κόσμου- Κεντρική Σκηνή. Από 25.1.2019 έως 21.4.2019.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά. ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Τετάρτη 18:30. Παρασκευή 21:15. Σάββατο 18:30. Κυριακή 21:30.

Τospirto team

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" 5+1 θεατρικές πρεμιέρες για τον Απρίλιο Σας προτείνουμε 6 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε Main_slider_(2) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορηγήσεις Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του Υπουργείου. Main_slider Καρούζος και Ρίτσος γοητεύουν επί σκηνής Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και εμείς ανατρέχουμε στους επί σκηνής ποιητές. Main_syndyastiko Καραναστάσης- Αθανασόπουλος «λάμπουν» σε μία ιστορία έρωτα και... αναρχίας Στη θεατρική μεταφορά αυτής της τόσο εμβληματικής και ατμοσφαιρικής ταινίας ξεχώρισαν δύο ηθοποιοί, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Main_p1 Hahnemann Vol.1: Μία παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την Ομοιοπαθητική Στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο. Main_wtd-2019-carlos-celdran-photo-by-laura-ramos Διαβάστε το φετινό μήνυμα της Ημέρας Θεάτρου του Κουβανού Carlos Celdrán Το μήνυμα διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλο τον κόσμο.
#load_content_with_ajax