Θέατρο | Νέα

«To Βουνό, Ένα διήγημα του Τζούλιο» από τον Γιώργο Κατσή 18 Απριλίου 2019

Πρωταγωνιστούν ο Χρόνης Barbarian, ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος και η Κατερίνα Ζησούδη.

Ένα έργο εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία γράφει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Κατσής. Τίτλος του; «Το Βουνό. Ένα διήγημα του Τζούλιο».

Οι τελευταίες μέρες εννέα φίλων κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου το 1959 πριν την τελευταία τους πεζοπορία στα Ουράλια Όρη, βυθισμένοι σε απόλυτη ματαιότητα, σύγχυση, φόβο και ανησυχία πως θα αναμετρηθούν με κάτι ανεξήγητο και μεγαλύτερο από αυτούς. Όταν συναντηθούν, όλοι, για ακατανόητους λόγους θα νιώσουν ξένοι μεταξύ τους. Ο παράλογος φόβος και η καχυποψία τους θα μεγαλώσει όσο πλησιάζουν στον προορισμό τους όπου εκεί, στη βουβή και χιονισμένη φύση, τους περιμένει ένας ανεξήγητος θάνατος.

Αφηγηματική παράσταση τριών ηθοποιών, αφιερωμένη στη γενιά τους που υποκύπτει όλο και περισσότερο στον φόβο, στην κατάθλιψη και στο ενδεχόμενο του αδιέξοδου στον βαθμό που επαληθεύει μόνη της τον θάνατο της, χωρίς να προλάβει να ζήσει πραγματικά ποτέ. Που φοβάται να αγγίξει, αλλά και να αγγιχτεί. Μια προσευχή για τα περίεργα αυτιά και μάτια.

«Αυτό το τέλειο παιδί. Γυμνό. Παντοδύναμο. Θέλω να χαϊδέψω, να κατακτήσω ακόμα και να δοκιμάσω αυτό το τέλειο σώμα με τα ατέλειωτα μάτια. Ποτέ δεν επιθύμησα τόσο κάτι. Τι αμνός. Τι πίνακας. Τι πεντακάθαρα κι αγνά δάκρυα τρέχουν απ΄τα μάτια μου, έτοιμα να κλάψουν κι αυτά. Πόσο κέλυφος αισθάνομαι, άδειο, έτοιμο να με γεμίσει η όψη αυτού του γυμνού παιδιού πάνω στη παγωμένη λίμνη. Ας με αγγίξει κάποιος. Μοιραστείτε το λάκτισμα στο αίμα μου που τρέχει στις φλέβες μου λες και θέλει να αποδράσει από μέσα μου. Μια λεπίδα κάποιος, να του ανοίξω διάπλατα μια πύλη. Τι ανεξήγητο δέος.»

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσής (ή Τζούλιο). Ηθοποιοί: Χρόνης Barbarian, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Κατερίνα Ζησούδη.

Πληροφορίες παράστασης: Bios.Πειραιώς 84 Main. Διάρκεια παραστάσεων: από Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 έως Κυριακή  26 Μαΐου 2019. Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Κυριακή. Ώρα έναρξης: 21.00. Διάρκεια: 80’. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ φοιτητικό/ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_a4301 «Η Μικρή μας Πόλη» διά χειρός Γιάννη Κακλέα- Όλες οι λεπτομέρειες Στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Main_slider Ο Ζαμπέτας περιοδεύει σ΄όλη την Ελλάδα Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Main_mapa_teatro_los_incontados_site_02_photo_felipe_cahacho Η σύγχρονη ζωή της Κολομβίας στους «Αγνοούμενους» Ένα σουρεαλιστικό, μαγικό, ποιητικό και πολιτικό όραμα της μεταπολεμικής λατινοαμερικανικής ιστορίας. Main_romeo_castellucci_la_vita_nuova_site_01_photo_stephan_glagla Η νέα... ζωή του Ρομέο Καστελούτσι Από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου. Main_slider 12+1 παραστάσεις που δε θες να χάσεις αυτό το καλοκαίρι Φυλλομετρώντας το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά του, διάλεξαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις 13 παραστάσεις που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε. Main_703 Ο «Αρης» ταξιδεύει σ΄όλη την Ελλάδα Σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης.
#load_content_with_ajax