Θέατρο | Νέα

«Περί έρωτος» από τον Κωνσταντίνο Χατζή 25 Απριλίου 2019

Ο Βέρθερος του Γκαίτε συναντάει τον λόγο του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη μέχρι να αγγίξει το Άσμα Ασμάτων.

Eξαιρετικά δραστήριος και  πάντα ανήσυχος καλλιτεχνικά ο Κωνσταντίνος Χατζής μετά την παράσταση «Κοριολανός -Ιούλιος Καίσαρας» που ανέβασε στο θέατρο της οδού Κυκλάδων και την «Αποθέωση της τρέλας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, τον μονόλογο που ερμηνεύει ο  Γιώργος Παπαπαύλου στο Θέατρο Αλμα, σκηνοθετεί άλλα δύο έργα που κάνουν πρεμιέρα στις αρχές Μαΐου. Ο λόγος για το «Τρίτο Στεφάνι» του Ταχτσή που, όπως γράψαμε λίγες μέρες πριν, θα ερμηνεύσει σ΄έναν ιδιαίτερο μονόλογο η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο  Θέατρο Άλμα, αλλά και το «Περί Έρωτος» που κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, το Περί έρωτος είναι τρεις παράλληλοι ερωτικοί μονόλογοι. Ο Βέρθερος  του Γκαίτε συναντάει τον λόγο του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη μέχρι να αγγίξει το Άσμα Ασμάτων.

Όλες οι πτυχές του έρωτα, φως, σκοτάδι, θάνατος, ευτυχία.

Μέσα από μια κατανυκτική θρησκευτική δυνατότητα που ενυπάρχει σ´ όλους μας, ο Κωνσταντίνος Χατζής αφουγκράζεται μεγάλα κείμενα. 

Συντελεστές:
Διασκευή/ Σύνθεση κειμένων: Γιάννη Χαρτοδίπλωμένος/Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνοθεσία/φωτισμοί/Σκηνική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Χατζής
Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Αλέξανδρος Μέντης
Επιμέλεια κίνησης: Ηλέκτρα Καρτάνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίλια Μητρούση.
Φωτογραφίες: Karol Tzaerk

Παίζουν: Γιώργος Σαββίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιώργης Βασιλόπουλος

  

Γεωργία Οικονόμου

Info

10 Μαΐου 2019
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210-3418550
Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579 Εως Τρίτη 14 Μαΐου 2019. ρα: 21.00. Στον Ειδικά Διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο. Τιμές εισιτηρίων : Προπώληση 8€, Γενική Είσοδος 10€

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_unnamed_(24) Ένα bootcamp για τον έρωτα στο Πεδίον του Αρεως Πώς οι γυναίκες βιώνουν τον κύκλο του έρωτα και πώς επι-βιώνουν απ’ αυτόν; Main_slider Μια ποιητική μυθιστορία για την απαγωγή της Τασούλας- Πρώτες φωτογραφίες Μια σύγχρονη, έμμετρη μυθιστορία για την εξιδανίκευση του Έρωτα. Main_vrikolakes_(103) Τελευταίες παραστάσεις για τους «Βρικόλακες» του Καραντζά Στο Θέατρο Τέχνης. Main_%ce%94%ce%9f%ce%9d_%ce%96%ce%9f%ce%a5%ce%91%ce%9d Μακρυπούλια- Κουρής- Παπαδημητρίου ταξιδεύουν με τον «Δον Ζουάν» Σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης. Main_logo_offoff_2019 Τι θα δούμε στο φετινό Off-Off Athens 10 χρόνια, 281 ομάδες, 1.958 καλλιτέχνες και παραπάνω από 30.000 θεατές. Main_slider C. for Circus: Στην πραγματική ζωή, εν απουσία ποίησης, συντελούνται μεταμορφώσεις; Από 30 Μαίου εως 2 Ιουνίου.
#load_content_with_ajax