ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Νέα

12+1 παραστάσεις που δε θες να χάσεις αυτό το καλοκαίρι 22 Μαΐου 2019

Φυλλομετρώντας το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά του, διάλεξαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις 13 παραστάσεις που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε.

Λίγες μόνον ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών. Φυλλομετρώντας το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά του, διάλεξαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις 13 παραστάσεις που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε.

1. C. for Circus, «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου: Μετά την πιο πρόσφατη και τόσο ιδιαίτερη παράστασή τους («Δαχτυλίδι της μανας»), που παρουσιάστηκε πέρυσι πρώτη φορά στο Tempus Verum, οι C. for Circus επιστρέφουν με μια νέα παράσταση. Νέα παιδιά, γεμάτα ζωντάνια, εξαιρετικές ιδέες και πάρα πολύ ενδιαφέροντα τρόπο σκηνικής παρουσίασης των κειμένων είναι τα βασικά συστατικά που κάνουν αυτή την ομάδα γοητευτική επί σκηνής.
2. Θάνος Σαμαράς, «Χρύσιππος» του Δημήτρη Δημητριάδη: Ο γεμάτος ιντριγκαδόρικες ιδέες Θάνος Σαμαράς επιστρέφει στη σκηνή της Πειραιώς 260 αυτή τη φορά με ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην σκηνή.
3. Εθνική Λυρική Σκηνή, «Νόρμα» του Βιτσέντζο Μπελλίνι: Μια από τις πλέον αγαπημένες μου όπερες παίρνουν τη θέση τους στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και θα παρουσιαστούν στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού για 4 μόνον βραδιές του Ιουνίου. Εάν είμαστε τυχεροί μάλιστα και έχει ωραίο φεγγάρι, η μουσική του Μπελίνι κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό μπορεί να γεννήσει μια μαγική στιγμή.
4. «Ζιζέλ», Κώστας Τσιούκας: Από τα πιο γνωστά και ρομαντικά μπαλέτα σε σύγχρονη χορογραφία του Κώστα Τσιούκα. Η ιστορία αγάπης της Ζιζέλ με τον πρίγκηπά της τοποθετημένη στα βιομηχανικά κτήρια της Πειραιώς 260. Μια προσέγγιση που προτίθεται να οδηγήσει σε μια μοναδική εμπειρία.
5. Mapa Teatro, «Οι αγνοούμενοι»: Οι Mapa Teatro πέρισυ με τον «Αποχαιρετισμό» μας σύστησαν τα προβλήματα, τις κοινωνικές αδικίες και τις πολιτικές αναταραχές της κολομβιανής κοινωνίας που ζει στον διχασμό και την αδικία. Φέτος, επιστρέφουν με τους «Αγνοούμενους» για να ρίξουν άπλετο φως σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της χώρας τους.
6. Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων-Χρήστος Θεοδωρίδης, «Η τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’» του Ου. Σαίξπηρ: Η πάντα ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη και τολμηρή Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων και ο Χρ. Θεοδωρίδης επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα ακόμα ελισαβετιανό κείμενο, μετά τον «Άμλετ» του Ο. Σαίξπηρ και την «Σφαγή των Παρισίων» του Κ. Μάρλοου.
7. Γιώργος Παπαγεωργίου, «Γιαννούλα η Κουλουρού»: Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Γ. Παπαγεωργίου, μετά τον επιτυχημένο «Αρίστο» του. Ακόμα μια αληθινή ιστορία, αυτή τη φορά από την Πάτρα των τελών του 19ου αιώνα αναβιώνει υπό την ευφάνταστη ματιά του Γ. Παπαγεωργίου.
8. Παντελής Φλατσούσης, «Κυψέλη-New Kids on the Block»: Μετά την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη «Ιταλική Νύχτα» του Έντεν βον Χόρβατ που σκηνοθέτησε τον χειμώνα ο Π. Φλατσούσης, επιστρέφει αυτή τη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών. Επιλέγει να ασχοληθεί με ένα σύγχρονο κοινωνικο-πολιτικό θέμα και τοποθετείται στην σημερινή Κυψέλη, έχοντας μαζί του μια ομάδα παιδιών.
9. Βασίλης Μαυρογεωργίου, «Κόντρα στην Ελευθερία» του Εστέβα Σολέρ: Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου αφήνει πίσω του έναν ιδιαίτερα παραγωγικό χειμώνα και στρέφεται σε ένα σύγχρονο Ισπανικό κείμενο, του Καταλανού Ε. Σολέρ.
10. Susanne Kennedy, «Αυτόχειρες Παρθένοι»: Μια συμπαραγωγή της Münchner Kammerspiele και της Volksbühne που αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Τζέφρυ Ευγενίδης. Μετά την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου στην μεγάλη οθόνη από την Σοφία Κόππολα, σειρά έχει το θεατρικό σανίδι.
11. Romeo Castelluci, «Η νέα ζωή»: Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Ιταλός σκηνοθέτης επιστρέφει με μια πραγματεία γύρω από την δικτατορία της σημερινής ζωής και την αναζήτηση μιας νέας.
12. Théâtre du Soleil-Robert Lepage, «Κανάτα, Επεισόδιο 1ο: Η διαμάχη»:  Το ιστορικό θέατρο της Ariane Mnuchkine για πρώτη φορά στα 50 χρόνια λειτουργίας του έχει στο τιμόνι του άλλον σκηνοθέτη, εκτός της ιδρύτριάς του, σε μια παράσταση με θέμα τις σύγχρονες κοινωνίες και τον τρόπο ζωής σε αυτές.
13. Εθνική Λυρική Σκηνή: Κωνσταντίνος Ρήγος, Λουκάς Καρυτινός-«Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι: Η γνωστή όπερα του Τζ. Βέρντι σε ένα σύγχρονο ανέβασμα από τον Κ. Ρήγο και την ΕΛΣ και σε μουσική διεύθυνση του Λ. Καρυτινού στο Ηρώδειο.

Τόνια Τσαμούρη

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fpg_7886_hr_name Η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η «Λήθη» του Δημητριάδη Στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος”. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%98%ce%91%ce%a5%ce%9c%ce%91_%ce%a4%ce%97%ce%a3_%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%a5_%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%91%ce%9d_2 «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο Μεταξουργείο Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Main_talkingheads_4__tasosvrettos «Talking Heads» από τον Βαγγέλη Παπαδάκη με την Πηνελόπη Σταυροπούλου Στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019. Main_photo_cowboy_%ce%93%ce%99%ce%91_%ce%94.%ce%a4. Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας αληθινός... κάουμπόι Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα. Main__gou3673_(4) «Το Τελευταίο Όνειρο της 'Εμιλυ Ντίκινσον» στο 104 Σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Φίλιππας. Main_the_children_%ce%97%ce%98%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99_1 Λουιζίδου, Σκιαδαρέσης, Σταθακοπούλου είναι τα «Παιδιά« Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
#load_content_with_ajax