Θέατρο | Νέα

Μια Εβραία και μία Ναζί αγαπιούνται στη σκιά του Χίτλερ 10 Ιουλίου 2019

Στο θέατρο Vault, από τον Δεκέμβριο του 2019.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης, το έργο «Φελίτσε και Λίλυ» της Ελένης Καρασαββίδου, που έγινε αστικός μύθος, βιβλίο και ταινία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή στο θέατρο Vault, από τον Δεκέμβριο του 2019.
Στο έργο επεξεργάστηκε δραματουργικά και θα σκηνοθετήσει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, θα πρωταγωνιστήσουν η Δήμητρα Σύρου και η Έλενα Τυρέα.

Βερολίνο 1942. Δυο γυναίκες συναντιούνται. Μια Εβραία και μια Ναζί, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί. Έχει τέσσερα αγόρια. Έχει τιμηθεί από τον Φύρερ γιατί έφερε στη ζωή τέσσερεις μελλοντικούς στρατιώτες.
Δυο γυναίκες συναντιούνται και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν απελπισμένα. «Ο πόλεμος πόλεμος και η ρούμπα ρούμπα».
Όλη η ζωή της Γερμανίδας Ναζί, της Λίλυ, με την προτομή του Χίτλερ στο σαλόνι της, αυτοί οι 18 μήνες που έζησε με την Εβραία Φελίτσε.
Σήμερα, σε μια εποχή που συνιστά δυστυχώς εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακροδεξιών νοοτροπιών, ρατσιστικών συμπεριφορών και συντηρητικών αντιλήψεων η παράσταση ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραυματικό ιστορικό πλαίσιο… την ιστορία της Φελίτσε και της Λίλυ.

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Τσουμάνης
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Παραγωγή: ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ – Vault

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Σύρου, Έλενα Τυρέα

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_wajghcut Η Λένα Παπαληγούρα είναι η δασκάλα με τα χρυσά μάτια- Όλες οι λεπτομέρειες Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Main_duo Ηλέκτρα- Ορέστης- Ιφιγένεια: Ποιοι είναι τελικά οι Ατρείδες; Ποιοι είναι οι «Ατρείδες»; Ποια είναι η πιο γνωστή οικογένεια του αρχαίου κόσμου, που τροφοδότησε με τον βίο των μελών της την πλειονότητα των σωζόμενων αρχαίων τραγωδιών; Main_1563267643260blob «Πόλεμος και Είρηνη» διά χειρός Ιόλης Ανδρεάδη- Όλες οι λεπτομέρειες Στο ρόλο του Λέοντος Τολστόι και του Στρατηγού Κουτούζωφ ο Κώστας Καζάκος. Main_ba21a25e-1219-47d8-93f6-ff6b50c788e7 10 κωμωδίες που σκορπούν αβίαστα το γέλιο ανά την Ελλάδα Δείτε ποιες σας προτείνουμε. Main_promitheasthiasos Ο Προμηθέας Δεσμώτης στην Επίδαυρο- Δείτε τι λέει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης Στις 9 και 10 Αυγούστου. Main_project_1 Η τραγωδία μέσα μας από τον πέμπτο στίχο κιόλας... Φάλτσοι! Aπό την Πειραματική Ομάδα Θεάτρου “Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι”.
#load_content_with_ajax