ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Νέα

Μια Εβραία και μία Ναζί αγαπιούνται στη σκιά του Χίτλερ 10 Ιουλίου 2019

Στο θέατρο Vault, από τον Δεκέμβριο του 2019.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης, το έργο «Φελίτσε και Λίλυ» της Ελένης Καρασαββίδου, που έγινε αστικός μύθος, βιβλίο και ταινία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή στο θέατρο Vault, από τον Δεκέμβριο του 2019.
Στο έργο επεξεργάστηκε δραματουργικά και θα σκηνοθετήσει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, θα πρωταγωνιστήσουν η Δήμητρα Σύρου και η Έλενα Τυρέα.

Βερολίνο 1942. Δυο γυναίκες συναντιούνται. Μια Εβραία και μια Ναζί, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί. Έχει τέσσερα αγόρια. Έχει τιμηθεί από τον Φύρερ γιατί έφερε στη ζωή τέσσερεις μελλοντικούς στρατιώτες.
Δυο γυναίκες συναντιούνται και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν απελπισμένα. «Ο πόλεμος πόλεμος και η ρούμπα ρούμπα».
Όλη η ζωή της Γερμανίδας Ναζί, της Λίλυ, με την προτομή του Χίτλερ στο σαλόνι της, αυτοί οι 18 μήνες που έζησε με την Εβραία Φελίτσε.
Σήμερα, σε μια εποχή που συνιστά δυστυχώς εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακροδεξιών νοοτροπιών, ρατσιστικών συμπεριφορών και συντηρητικών αντιλήψεων η παράσταση ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραυματικό ιστορικό πλαίσιο… την ιστορία της Φελίτσε και της Λίλυ.

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Τσουμάνης
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Παραγωγή: ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ – Vault

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Σύρου, Έλενα Τυρέα

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fpg_7886_hr_name Η Βίκυ Αδάμου, ο Χρήστος Καπενής και η «Λήθη» του Δημητριάδη Στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος”. Main_%ce%a4%ce%9f_%ce%98%ce%91%ce%a5%ce%9c%ce%91_%ce%a4%ce%97%ce%a3_%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%a5_%ce%a3%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%91%ce%9d_2 «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο Μεταξουργείο Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Main_talkingheads_4__tasosvrettos «Talking Heads» από τον Βαγγέλη Παπαδάκη με την Πηνελόπη Σταυροπούλου Στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019. Main_photo_cowboy_%ce%93%ce%99%ce%91_%ce%94.%ce%a4. Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας αληθινός... κάουμπόι Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα. Main__gou3673_(4) «Το Τελευταίο Όνειρο της 'Εμιλυ Ντίκινσον» στο 104 Σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Φίλιππας. Main_the_children_%ce%97%ce%98%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%99%ce%9f%ce%99_1 Λουιζίδου, Σκιαδαρέσης, Σταθακοπούλου είναι τα «Παιδιά« Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
#load_content_with_ajax