ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θέατρο | Πρόσωπα

Γελώντας... άγρια με τη Νάνσυ Μπούκλη 16 Απριλίου 2019

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά στο www.tospirto. net για το έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ.

Σ’ έναν χώρο ακαθόριστο, δύο άνθρωποι καθορισμένοι, αναπνέουν. Το θέμα της συζήτησης, η πραγματικότητα, η ζωή τους τώρα. Ποια είναι αυτά που λέγονται και ποια είναι αυτά που κρύβονται; Ψαχουλεύουν το παρόν, «γελώντας άγρια εν τω μέσω αδυσώπητης θλίψης, εις τον αιώνα των αιώνων, αμήν». O λόγος για το έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ που σκηνοθετούν από κοινού στο θέατρο του Νέου Κόσμου η Νάνσυ Μπούκλη και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

«Παρακολουθούμε δύο ανθρώπους που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους. Τους αρέσει που ήρθαν να τους ακούσουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Χρειάζονται παρέα. Έχουν όρεξη και πάθος να εκθέσουν την καθημερινότητά τους, την προσωπική τους ιστορία. Μέσο τους, το χιούμορ, που ίσως κάτι καλύπτει» αναφέρει για το έργο στο www.tospirto.net η Νάνσυ Μπούκλη στη συζήτηση που είχαμε μαζί της.

Πώς σκιαγραφεί, όμως, τους ήρωες του έργου; «Οι ήρωες του έργου βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι ο καθρέφτης του καθένα μας. Ο διπλανός μας. Αναπνέουν, μιλούν, εκείνη μιλάει πολύ, κοιμούνται, εκείνη κοιμάται λίγο, τσακώνονται, εκείνος όχι, σιωπούν, θέλουν οι άνθρωποι να τους θυμούνται, πίνουν πολλούς καφέδες(εκείνη), αγαπούν και μισούν ταυτόχρονα, προσπαθούν να επικοινωνήσουν, θέλουν να ακουστούν».

Τι τη γοήτευσε σ΄αυτό; «Η απλότητά του κι η ευθύτητά του. Επίσης, μου θύμισε πως το μαζί, η συνεργασία, με ξεκουράζει και πως οι άνθρωποι γύρω μου, είναι μέρος του εαυτού μου και πως δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε γι’ αυτά που δεν έχουμε ή δεν μας δίνονται, μπορούμε να τα ζητήσουμε».

Πού αγγίζει το σήμερα; «Πόσο μας δυσκολεύει η ανθρώπινη επαφή; Η ησυχία; Η σχέση με τον εαυτό μας πρώτα και μετά με τους άλλους; Να ακούσουμε κι όχι μόνο να πούμε;»

Αγαπημένη φράση από το έργο; «Το μυστικό της ζωής ξέρετε ποιο είναι; Η αναπνοή. Αν δεν αναπνέεις πεθαίνεις.»

Ποιος είναι ο στόχος της παράστασης; «Να ανοίξουμε κουβέντα. Να υπάρξει συναίσθημα, όποιο συναίσθημα κι αν προκληθεί, είναι καλοδεχούμενο»

Τι είναι αυτό που τη γεμίζει αισιοδοξία και τι την κάνει απαισιόδοξη; «Αισιοδοξία με γεμίζει πως ο ήλιος ανατέλλει πάντα κι ας δύει. Απαισιόδοξη γίνομαι όταν αυτό το ξεχνώ».

Πού θα συναντήσουμε τη Νάνση Μπούκλη το καλοκαίρι;  Καταρχάς, σχεδιάζω να πάνε όλα καλά με την παράσταση μας “Γελώντας Άγρια”! Να πάνε όλα καλά και στην παράσταση “Χοηφόροι” που συμμετέχω, στο Εθνικό Θέατρο-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Και να κάνω διακοπές!

Συντελεστές της παράστασης Γελώντας Άγρια:  Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη - Δημήτρης Φραγκιόγλου. Σκηνοθεσία-Διασκευή-Σκηνικός Χώρος-Κοστούμια: Νάνσυ Μπούκλη, Πάνος Παπαδόπουλος. Βοηθός παράστασης: Μάρα Βλαχοπούλου. Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάνσυ Μπούκλη. Πάνος Παπαδόπουλος

ΧΩΡΟΣ: Κάτω Χώρος Νέου Κόσμου. Από 6.5.2019 έως 4.6.2019. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά. ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€. 

 

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_6th_hrtf Τα μέλη της Fabrica Athens συστήνονται στο www.tospirto.net Το φεστιβάλ κλείνει φέτος 10 χρόνια. Main_b_faidra_new_(164) Συνέντευξη: Η Έφη Θεοδώρου και η Μαρία Σκουλά μιλούν για την «Φαίδρα» «έργο για τον έρωτα ως πάθος καταστροφικό, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας στοχασμός πάνω στην απέλπιδα προσπάθεια των προσώπων να εξερευνήσουν τα όρια της ελευθερίας τους. Βρισκόμαστε όμως στο τερραίν της τραγωδίας και τα χαρτιά είναι σημαδεμένα». Main_unnamed_(4) Ο Θανάσης Τριαρίδης και η Ελενα Σωκράτους στέκονται «απέναντι» στον πολιτισμένο... κόσμο «Με θυμώνει το ότι δε συνειδητοποιούμε ότι έτυχε να γεννηθούμε εδώ, έτυχε να μην πεθάνουμε από ασιτία, λίγες ώρες μετά τη γέννησή μας, εγκαταλελειμμένοι σε ένα δάσος της Νιγηρίας. Με θυμώνει το ότι όλα όσα με θυμώνουν είναι κοινότοπα, θυμώνουν τόσους πολλούς, αλλά υπάρχουνε ακόμη». Main_703 Η ομάδα των «Δαιμονισμένων» μιλά στο www.tospirto.net Μιλήσαμε με την ομάδα των Δαιμονισμένων, τον Κωνσταντίνο Χατζή που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ΄αυτην, τη σκηνογράφο Λία Ασβεστά και τους ηθοποιούς Θεοχάρη Ιωαννίδη, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νίκο Λεκάκη και Νίκο Μάνεση στην προσπάθειά μας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για την παράσταση αυτή. Main_assemplywomen_www%c2%a9stavroshabakis--9 Όταν οι Εκκλησιάζουσες έγιναν λαϊκή οπερέτα Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης μιλά στο www.tospirto.net. Main_62453035_2468664746490741_9056351384462426112_n Αιμίλιος Χειλάκης: «Ψάχνεις τα μαλλιά και τη φωνή μου; Έλα στο θέατρο και θα σου μιλήσω για Σαίξπηρ» «Πώς τα ξωτικά παλεύουν μέσα μας για την αγάπη και την αναπαραγωγή;».
#load_content_with_ajax