Θέατρο | Πρόσωπα

Γελώντας... άγρια με τη Νάνσυ Μπούκλη 16 Απριλίου 2019

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά στο www.tospirto. net για το έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ.

Σ’ έναν χώρο ακαθόριστο, δύο άνθρωποι καθορισμένοι, αναπνέουν. Το θέμα της συζήτησης, η πραγματικότητα, η ζωή τους τώρα. Ποια είναι αυτά που λέγονται και ποια είναι αυτά που κρύβονται; Ψαχουλεύουν το παρόν, «γελώντας άγρια εν τω μέσω αδυσώπητης θλίψης, εις τον αιώνα των αιώνων, αμήν». O λόγος για το έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ που σκηνοθετούν από κοινού στο θέατρο του Νέου Κόσμου η Νάνσυ Μπούκλη και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

«Παρακολουθούμε δύο ανθρώπους που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους. Τους αρέσει που ήρθαν να τους ακούσουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Χρειάζονται παρέα. Έχουν όρεξη και πάθος να εκθέσουν την καθημερινότητά τους, την προσωπική τους ιστορία. Μέσο τους, το χιούμορ, που ίσως κάτι καλύπτει» αναφέρει για το έργο στο www.tospirto.net η Νάνσυ Μπούκλη στη συζήτηση που είχαμε μαζί της.

Πώς σκιαγραφεί, όμως, τους ήρωες του έργου; «Οι ήρωες του έργου βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι ο καθρέφτης του καθένα μας. Ο διπλανός μας. Αναπνέουν, μιλούν, εκείνη μιλάει πολύ, κοιμούνται, εκείνη κοιμάται λίγο, τσακώνονται, εκείνος όχι, σιωπούν, θέλουν οι άνθρωποι να τους θυμούνται, πίνουν πολλούς καφέδες(εκείνη), αγαπούν και μισούν ταυτόχρονα, προσπαθούν να επικοινωνήσουν, θέλουν να ακουστούν».

Τι τη γοήτευσε σ΄αυτό; «Η απλότητά του κι η ευθύτητά του. Επίσης, μου θύμισε πως το μαζί, η συνεργασία, με ξεκουράζει και πως οι άνθρωποι γύρω μου, είναι μέρος του εαυτού μου και πως δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε γι’ αυτά που δεν έχουμε ή δεν μας δίνονται, μπορούμε να τα ζητήσουμε».

Πού αγγίζει το σήμερα; «Πόσο μας δυσκολεύει η ανθρώπινη επαφή; Η ησυχία; Η σχέση με τον εαυτό μας πρώτα και μετά με τους άλλους; Να ακούσουμε κι όχι μόνο να πούμε;»

Αγαπημένη φράση από το έργο; «Το μυστικό της ζωής ξέρετε ποιο είναι; Η αναπνοή. Αν δεν αναπνέεις πεθαίνεις.»

Ποιος είναι ο στόχος της παράστασης; «Να ανοίξουμε κουβέντα. Να υπάρξει συναίσθημα, όποιο συναίσθημα κι αν προκληθεί, είναι καλοδεχούμενο»

Τι είναι αυτό που τη γεμίζει αισιοδοξία και τι την κάνει απαισιόδοξη; «Αισιοδοξία με γεμίζει πως ο ήλιος ανατέλλει πάντα κι ας δύει. Απαισιόδοξη γίνομαι όταν αυτό το ξεχνώ».

Πού θα συναντήσουμε τη Νάνση Μπούκλη το καλοκαίρι;  Καταρχάς, σχεδιάζω να πάνε όλα καλά με την παράσταση μας “Γελώντας Άγρια”! Να πάνε όλα καλά και στην παράσταση “Χοηφόροι” που συμμετέχω, στο Εθνικό Θέατρο-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Και να κάνω διακοπές!

Συντελεστές της παράστασης Γελώντας Άγρια:  Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη - Δημήτρης Φραγκιόγλου. Σκηνοθεσία-Διασκευή-Σκηνικός Χώρος-Κοστούμια: Νάνσυ Μπούκλη, Πάνος Παπαδόπουλος. Βοηθός παράστασης: Μάρα Βλαχοπούλου. Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάνσυ Μπούκλη. Πάνος Παπαδόπουλος

ΧΩΡΟΣ: Κάτω Χώρος Νέου Κόσμου. Από 6.5.2019 έως 4.6.2019. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά. ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€. 

 

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_slider Τα 15+ 2 πρόσωπα που θα θυμόμαστε από τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε Μία συνολική ανασκόπηση στις ερμηνείες που άφησαν το στίγμα τους και που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμη. Main_vasia_xronopoulou_(1) Συνέντευξη: Η Βάσια Χρονοπούλου και τα «Βρώμικα Χέρια» «Εικάζω ίσως πως ο λόγος που αυτό το έργο έμεινε σχεδόν ανέγγιχτο είναι γιατί σε μια πρώτη ανάγνωση είναι τρομακτικό. Τα έχει όλα μέσα: τη φιλοσοφία του Σαρτρ, πολιτικές απόψεις, στρατηγικές θεωρίες, κοινωνικά προβλήματα, μα και κυρίως χαρακτήρες με ψυχολογικά υπόβαθρα αντίστοιχα με ήρωες του Ντο... Main_slider Δημήτρης Αγαρτζίδης: «Ο Φιλοκτήτης είναι το πέρασμα στην ενηλικίωση» «Με εργαλείο τον μύθο ο Σοφοκλής στήνει μπροστά μας την πρώτη περιγραφή ψυχοθεραπείας στην ανθρωπότητα». Main_slider Ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και η «Απαγωγή της Τασούλας» «Είναι απαίτηση κάθε εποχής να φτιάξει τις δικές της Μυθολογίες, να κατασκευάσει τους δικούς της Ήρωες». Main_giannis Συνέντευξη: Ο Γιάννης Λιγνάδης, ο Θουκυδίδης και τα Μαθήματα Πολέμου «Ο Θουκυδίδης είναι επίκαιρος όσο επίκαιρος σήμερα είναι ο “πόλεμος” και όσο επίκαιρες είναι οι αιτίες που οδηγούν στο πολεμικό φαινόμενο». Main_%ce%98%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%ae%cf%82_%ce%a4%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82 Ο Θοδωρής Τσαπακίδης και ο δικός του Μικρός Πρίγκιπας Στο «Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού.
#load_content_with_ajax